Index Vakbarát Hírportál

Izzani fog a szombat, mint Zita királyné bundabugyija

2010.02.12. 16:38 Módosítva: 2010.02.12. 17:05

Már az olimpia nulladik napján elképesztően jó érzés Monarchia-drukkernek lenni, hiszen pénteken, magyar idő szerint délután hatkor egyik sikerszámunkkal, a síugrás normál sáncának edzésével, majd hétkor a selejtezővel kezdődik a program. (Élőben a Eurosporton követhetők a kistermetű, de annál bátrabb szeszkazánok.)

Az első igazi nap, vagyis szombat pedig kedvenceink fiesztáját hozhatja: a 4 versenyszámból kettőben esélyesebbek vagyunk, mint Ferenc Jóska az óvodai szpartakiádon.

Az egész olimpia első aranyérmét a normál sáncon osztják ki, a szám délután 3/4 7-kor kezdődik, nálunk a Eurosporton. A képlet egyszerű: a Monachia a világ ellen. Az esély nagyjából fifti-fifti. Birodalmunk legesélyesebb sasai az osztrák tartományok bércein születtek. A csapat olyan elképesztően erős, hogy Schlierenzauer Gergely, Kofler András, Loitzl Farkas és Morgenstern Tamás közül bárki befuthat, nem beszélve az olyan meglepetésemberekről, mint a műfajban óriásnak számító, 187 centis tót Zmoray Tamás, vagy az öreg, de tapasztalt polák, Malysz Ádám. Aki beleköphet a levesünkben, az az Ahonen Janne és Olli Harry vezette finn kommandó, esetleg a svejci Ammann Simon.

A következő szombati sláger a férfi lesiklás este 3/4 9-kor, innentől már az MTV is közvetít. A négy évvel ezelőtt ezüstérmet nyert Walchhofer Mihálytól bátran várhatunk aranyat, Világkupa-győztes, az első olimpiai edzést nyerte is, de jó lesz Scheiber Márió és dobogóért küzdhet Kröll Klausz is. Aztán ott van az idén fantasztikus talján Heel Werner, a szlovén Jerman András, vagy a liechtensteini Buechel Márkó.

A fentiekkel szemben a férfi gyorskorcsolya szombati 5000-es döntőjében nem a Monarchia lesz a jani, ott a hollandusok arathatnak, egyetlen éremesélyesünk a macskaevő származású Fabris Enrikó, szorítsunk neki, mint Rudolf főherceg az árnyékszéken.

Bár biatlonban sose lehet tudni, a női 7,5 kilométeres sprintdöntőben csapatunk egyetlen, halavány esélyese a szlovén Gregorin Teja.

Szóval 4 kiosztott aranyból két jó esély, izzani fog a szombat, mint Zita királyné bundabugyija, tempó Monarcia!



Rovatok