Index Vakbarát Hírportál

Talmácsi már csak a Supersporttal számol

2011. január 5., szerda 14:11

Leginkább az a reális, hogy a Supersport egyik élcsapatánál folytatom a pályafutásomat - nyilatkozta Talmácsi Gábor, gyorsasági motoros világbajnok a DIGI Sport napindító műsorában.

A Reggeli Startban elmondta Talmácsi Gábor, hogy van esély a Moto2-es folytatásra, igyekszik a legjobb lehetőséget kiválasztani a jövőjével kapcsolatban, de a legvalószínűbb, hogy csak a Supersportban lesz helye.

Talmácsi január 10-től a Superbike-ban induló olasz Kawasaki-csapatnál tesztel négy napot Malajziában, úgy tűnt, készek őt leigazolni, de a pilóta szerint nem egyszerű a dolog: arra kevés az esély, hogy ennél a gyártónál versenyez 2011-ben, de nem zárkózik el, mert minden ajánlatot figyelembe vesz a döntése előtt.

Tavaly a Moto2-ben szerepelt a korábbi 125-ös világbajnok, a Speed Up csapatnál. Az őt novemberben leigazoló Banderas-istálló is itt indult volna idén, de visszalépett, mert a tulajdonos nem ad rá pénzt.

Kifejtette, mindenképpen olyan csapatot választ, ahol van esélye a futamgyőzelmekre, és a jelenlegi ajánlatok szerint erre a Superbike sorozat Supersport kategóriájában lenne sansza.

"Ha a Superbike-ot nézem, akkor inkább a Supersportban indulnék, egy topcsapatnál, amelynek a nevét még nem árulhatom el. Úgy értem, a Kawasakinál nagyon jó évem lehetne, viszont nyerni nem tudnék, nekem pedig fontos, hogy a legjobbak közé tartozzak. Ezért próbálok olyan technikai hátteret keresni, ahol ezt meg tudom valósítani - tette hozzá Talma.

A Supersport betétfutama a kétfutamos Superbike-nak, ennek megfelelően a színvonala és a gépei is gyengébbek. Mivel itt leginkább fiatal, tapasztalatlan pilóták vannak, akik ráadásul nagyon meg akarják mutatni, hatalmas bukások szoktak lenni. A motorok kisebbek, hatszáz köbcentisek, a Superbike-ban ezresek. A Supersportot a MotoGp, a Moto2, a 125, illetve a Superbike mögé sorolják, ez a legkevésbé erős vb-kategória. Az Eurosport ezt is élőben közvetíti.

Talmácsi szerint egy-két héten belül eldől a sorsa, azt korábban kijelentette, ha fizetnie kell, akkor nem versenyez.

Rovatok