Index Vakbarát Hírportál

Halál 3 év után ugyanott, ugyanúgy

2011. április 4., hétfő 14:48

Brutális versenybalesetben vesztette életét a brazil Gustavo Sondermann a hétvégi interlagosi stock car Copa Montana futamán.

A pálya felázott az esőtől, de az igen rossz látási viszonyok között is elindították a versenyt. Sondermann a kör végén, a célegyenesre fordulva elvesztette uralmát kocsija felett, súrolta a külső falat, majd onnan visszacsapódva nagy sebességgel autója oldalának ütközött Pedro Boesel. A karambolban Sondermann autója totálkárosra tört, ráadásul a másik gép épp a pilóta oldalán kapta telibe a kasztnit.

A futamot azonnal leállították, Sondermann súlyos fejsérüléseket szenvedett, a légzése is leállt. A mentősök még a pályán újraélesztették, majd a Sao Paoló-i San Luíz kórházba szállították. A pilóta kómába esett, majd néhány órával később belehalt koponyasérüléseibe.

Sondermann tragédiája megdöbbentően hasonlít volt csapattársa, Rafael Sperafico 2007-es bukására: jó három éve ugyanezen a pályán, ugyanebben a kanyarban ugyanígy kisodródva, majd az aszfalt közepére visszacsapódva szenvedett halálos balesetet. Az egyetlen különbség, hogy akkor nem esett.

Gustavo Sondermann 29 évesen halt meg, több mint 10 éves karrierje alatt Európában is versenyzett. 16 évesen kezdett gokartozni, 2002-ben a Formula-Renault-sorozatban indult.

Legnagyobb sikerét 2008-ban érte el a brazil Pick Up-széria megnyerésével.

Rovatok