Index Vakbarát Hírportál

A Győr még esélyesebb, de bravúr kell

2011. április 17., vasárnap 12:24

Győri Audi ETO KC-Itxako Navarra, kézilabda BL, elődöntő, 17.30
H: 1,083 D: 17,00 V: 8,00

Tíz percenként kell egy gólt ledolgozniuk Görbiczéknek, hogy döntőt játszhassanak. Nem könnyű, de hozható feladat, láttunk már ilyet.

A múlt heti 26-21-es vereség után a spanyol Itxako döntőbe jutására dupla pénzt adnak a fogadóirodák, míg a Győr továbbjutására 1,71-szerest.

Könnyen kikövetkeztethető: még mindig Görbiczék az esélyesek, de egy hatgólos sikert brutálisan nehéz elérni. Az öt gól abban az esetben elég, ha nem lő huszonegynél többet az ellenfél.

Az eddigi BL-szezonban nem volt olyan meccs, amikor ezt ne tette volna meg a csapat. Az utolsó idegenbeli csoportmeccsen azonban 30-22 kapott ki Podgoricán, ami azt vetíti előre, képes összeomlani a társulat, de ehhez elengedhetetlen a kiváló kapusteljesítmény, és a gyors indulások, ami az első meccsen nem igazán jött be.

A Győr hazai pályán kétszer nyert eddig a BL-ben öt góllal (Lipcse, Ljubljana), a két orosz csapatot pedig tíznél is többel verte.

De egy csoportmeccs hangulata egészen más, mint mikor ötös hendikeppel vág neki egy csapat az elődöntőnek. Konkoly Csaba is épp arra emlékeztetett, hogy az öt gólos vereség a határeset klasszikus példája.

Tavaly hazai pályán nem sikerült a sorozat ezen szakaszában nyerni sem, igaz a román Valcea még a spanyoloknál is erősebb volt.

Előfordulhat, hogy az Itxako valamelyest tompa lesz, mert 12 órát utazott Győrig, de erre nem lehet számítani.

A kemény védekezésükre viszont igen, ezt kellene felőrölni a hajrára. Amorim egészséges, a védekezésben is lehet számítani klasszisára.

Nem várható sok gól, az ötvenet talán elérik a csapatok. A Győr győzelme nem kérdéses, csak az aránya. Egy éve mindössze egy góllal nyert a csoportszakaszban, ez most a kiesés jelentené.

Rovatok