Index Vakbarát Hírportál

Bor Barna újra második a cselgáncs-Eb-n

2011. április 23., szombat 18:26

Nem sikerült a bravúr Bor Barnának az isztambuli Európa-bajnokság +110 kg-os döntőjében: a dzsúdós a világ legnagyobb klasszisától, a francia Teddy Rinertől kapott ki.

A paksi nehézsúlyú dzsúdós a lett Vladimirs Osnacs, a német Robert Zimmermann, az orosz Andrej Volkov és az Eb-harmadik grúz Zviadi Handzsaliasvili után a súlycsoport és alighanem az egész dzsúdóvilág legnagyobb sztárja, Teddy Riner ellen lépett tatamira szombaton.

A négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia - aki a 2008-as pekingi játékok óta 62 győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki - mind a hat eddigi összecsapásukon megverte őt. A 204 centis és 130 kilós guadaloupe-i születésű óriás alig több mint egy perc elteltével igazolta félelmetes hírét, ippont érően ledöntötte a tavaly is Eb-ezüstérmes magyart, és véget vetett a mérkőzésnek.

A júniusban térdműtéten átesett Bor - aki 1500 eurót kapott a második helyért - nem keseredett el a vereségtől:

„Kicsit nagy volt rám a ruhám, egy ilyen hosszú karú ellenfélnél ez hátrányt jelent - nyilatkozta az MTI-nek. - Lóg rajtam a fehér kabát, ma előtte végig kékben voltam, Riner könnyebben talált fogást, és meg is csinálta belőle a dobást. Persze őt is meg lehet verni, de rá kell készülni. Féltem még a térdemet, de az olimpiára biztosan jó lesz.”

Edzője, Hangyási László ugyancsak elégedetten értékelt: „Ezzel az ezüsttel otthon is kiegyeztem volna, ilyen komoly sérülés után ez nagy siker. Amint Barnus százszázalékosan rendbe jön, jönnek a további eredmények, Riner-t pedig majd elkapja az olimpián.”

Az Eb utolsó napjának eredményei

Férfiak

90 kg, Európa-bajnok: Iliasz Iliadisz (Görögország),2. Kirill Gyenyiszov (Oroszország), 3. Varlam Liparteliani (Grúzia) és Marcus Nyman (Svédország). Madarász Tamás és Vér Gábor helyezetlen.

100 kg, Európa-bajnok: Amel Mekics (Bosznia-Hercegovina), 2. Levan Zsorzsoliani (Grúzia), 3. Jevgenijs Borodavko (Lettország) és Irakli Cirakidze (Grúzia). Hadfi Dániel helyezetlen.

+100 kg, Európa-bajnok: Teddy Riner (Franciaország), 2. Bor Barna, 3. Martin Padar (Észtország) és Janusz Wojnarowicz (Lengyelország)

Nők

78 kg, Európa-bajnok: Audrey Tcheumeo (Franciaország), 2. Lucie Loumette (Franciaország), 3. Luize Malzahn (Németország) és Ana Velensek (Szlovénia), 5. Joó Abigél

+78 kg, Európa-bajnok: Jelena Ivascsenko (Oroszország), 2. Anne Sophie Mondiere (Franciaország), 3. Tea Donguzasvili (Oroszország) és Lucija Polavder (Szlovénia)

Vasárnap csapatversenyeket rendeznek, a magyarok nem indulnak.

Rovatok