Index Vakbarát Hírportál

Sztárunk nem tudja levenni a labdát

2011. április 29., péntek 12:07

Győr Eto FC v Paksi FC, 17.00, NB I -- H: 2.37 D: 3.25 V: 2.90

A Paks második, most már szeretné elérni a kupaindulást, de a tét rosszul is hathat a játékosokra.

Azok után, hogy a Győr a legjegyzettebb kupaellenfelet (a francia Montpellier-t) elbúcsúztatta a nyáron, a bajnokságban nem hozta saját játékát, és ha nem figyel, akár még kiesési gondjai is lehetnek, bár a 15. MTK-val szemben kilenc pont az előnye.

A második Paksot nem könnyű feladat legyőzni, pláne, hogy Csertői Aurél szinte csak panaszkodott a keddi pápai vereség (1-2) után. Vele először kapott ki a Győr, és úgy gondolta, hogy amit felépítettek, egy hét alatt lerombolták.

Megengedhetetlen mentalitásról beszélt, sokan vannak olyanok a keretben, akiknek nem lenne ott a helyük. „Becsapják az edzőt, vagy csak ennyit tudnak” – mondta. „Sztárjátékosunk nem tudta levenni a labdát” – állította a nyugatmagyar.hu felvételén.

A két brazilt, Ji Paranát és Ceolint külön kiemelte, akik csalódást okoztak, előbbi játszik egy keveset majd három hétig sérült, vélhetően utóbbinak nem sikerült lekezelnie a labdát.

Ebbe a csapatba kellene életet lehelnie, miközben a Paks kedden a bajnokesélyes Videotont nyomta le (1-0), és egyre inkább elhiszik a játékosok, hogy odaérhetnek a nemzetközi kupára.

Ehhez most egy újabb győzelem nagyon jól jönne, mert a hatodik Debrecen is csak három pontra van a Pakstól, és egy győzelemmel ez a különbség eltüntethető.

A Paks idegenben még nem játszott döntetlent a szezonban, most megszülethet az első. A gól nélküli félidő 3,4-szeres pénzt ér. Félidei döntetlen után hazai győzelem hatszoros a nyeremény.

Rovatok