Index Vakbarát Hírportál

Mennyire hiú edző Mezey György?

2011. május 17., kedd 11:44

Kecskeméti TE v Videoton, MK-döntő, Puskás Stadion, 19.00 --
H: 5.75 D: 4.00 V: 1.53

Kiélezett, feszült meccs lesz, de várhatóan sok góllal, mert mindkét csapat nyíltan szeret futballozni, és nem a védekezésre helyezik a hangsúlyt.

A Magyar Kupa döntőjébe tavaly is két vidéki csapat jutott, egy éve a bajnoki cím mellé a kupagyőzelmet is begyűjtötte Debrecen, miután legyőzte a ZTE-t.

Idén a Videoton szeretne duplázni. Erre alighanem több esélye lenne, ha a hétvégén nem derül ki, hogy Mezey György szerződését nem hosszabbítják meg. (Újpesten rúgtak már ki bajnoki cím után edzőt, Varga Istvánt, Mezey hű tanítványát.)

De kiderült, és a tény akár rosszul is hathat a csapatra. "A csapat teljesen rászolgált arra, hogy a kupát is megnyerje: egész évben példamutatóan dolgozott, és talán soha ilyen egységes, remek közösség nem volt a kezem alatt" - vezette fel a meccset Mezey.

Gyorsan hozzátette azonban a csapat honlapján, hogy a kialakult helyzet nem könnyíti meg a dolgát, mert a játékosokat érdekli, mi történik a csapat irányítójával, nem tudják ettől könnyen függetleníteni magukat.

A volt kapitány megemlítette a hiúságot is. Az övé régóta ismert, de hogy képes-e ugyanúgy motiválni, illetve a klubvezetők képesek-e ugyanúgy motiválni a társulatot, már messze nem annyira egyértelmű.

A másik oldalon a KTE történelmi sikert érhet el, a százéves klub nem is ünnepelhetne szebben, mint kupagyőzelemmel. Szivics vezetőedző a szezon legnagyobb meccséről beszélt, és nyilván ennek szellemében tüzeli majd a játékosait.

A szerb edző keményen szidta a bírókat az elmúlt fordulókban, a kecskeméti tulajdonos is szikáran melléállt, mert számos olyan meccsük volt a hajrában, amikor durva hibák sújtották őket.

Könnyen kitalálható, még inkább nyomást akarnak gyakorolni a játékvezetőre, ami akár jól is elsülhet, ha például egy kétes helyzetet a Kecskemétnek ítélnek meg.

Szivics úgy véli, a számukra tendenciózusan hátrányos bírói felfogás még egységesebbé kovácsolta a csapatot, ettől még erősebbek lesznek.

A Vidi hazai pályán nem tudta legyőzni a KTE-t, 2-2-es döntetlen lett pár hete, az idegenbeli bajnokin ugyanakkor 4-2-re nyertek. 2009-ben pedig 6-3-as fehérvári siker született Kecskeméten, a sok gólra tehát van garancia.

Ha nem lesz három gól, 2,4-es a szorzó, ha felette lesz a gólszám, alig több mint másfélszeres a jutalom. Ha a rendes játékidőben nem kap ki a Kecskemét, közel ugyanennyi a nyeremény, megéri kockáztatni.

Rovatok