Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott a rendőrség a legnagyobb magyarországi pókerteremre

2011. május 28., szombat 10:30 | aznap frissítve

Engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést tartott május 27-én este a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Tűzoltóság és a IX. kerületi Önkormányzat illetékeseivel együtt.

"A Lurdy Házban lezajlott akcióban csaknem 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű játék zajlott. Az akció az adóhatóság feljelentése alapján, a megfelelő előkészületek elvégzése után történt."

"Az átfogó vizsgálaton a NAV munkatársai foglalkoztatotti, információtechnológiai és jövedéki ellenőrzést is tartottak, lefoglalták az összes pókerasztalt, a számos bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat, a különböző bizonylatokat és tárgyi eszközöket. A rendőrség gyanúsítottként, tanúként hallgatott meg több ott tartózkodó személyt."

"Az ellenőrzés kiemelt célja volt az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása, és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása. A NAV minden tudomására jutott esetben megteszi a szükséges intézkedéseket az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység feltárására és szankcionálására. Ezt megelőzően az ugyanitt korábban lezajlott ellenőrzés eredményeként mintegy tízmillió forint bírságot szabtak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai" - áll a NAV sajtóközleményében.

A 2008 ősze óta működő Miami pókerterem több ezer klubtaggal üzemel, Magyarország legnagyobb pókertermének hirdeti magát. A magyar–holland Eb-selejtezőn a Puskás stadionban az első legális pókerklubként reklámozott, a FourFourTwo fociújságban is hirdet, aVideoton-Kecskemét kupadöntőn a "Magyar futball büszke támogatója"-ként léptek fel. Az adóhivatal 2010 november 19-én – rendőrségi biztosítás mellett – engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést végzett a teremben.

A Miami akkor már másnap visszanyitott, mérete, az asztalok száma nem változott, közismert volt, hogy a teremben pénzben játszanak, a tornákra pénzért lehet regisztrálni, a megnyert pontokat pénzre lehet váltani, ez mind ellenkezik a hatályos pókertörvény rendelkezéseivel.

A klub kapcsolatban állt a Független Rendőrszakszervezettel, amely már három pókerversenyt is szevezett Lurdyba. Egymás honlapját linkelik, a szakszervezeti tagok ötven százalék kedvezményt kapnak az étel- és italfogyasztásból, a klub pókeren kívüli (flipper, csocsó, darts, biliárd) szolgáltatásaiból.

A Lurdy ügyvezető igazgatói állítják, nem volt rálátásuk, mi történik a bérleményen belül: „Cégünk szerződéses kapcsolatban áll a Miami Pókerklubot üzemeltető társasággal. Az általuk bérelt területen belül történő eseményekre nincs rálátásunk, azonban működésük kereteit a bérleti szerződésben rögzítettük. Ennek megfelelően rendelkezünk azokkal az információkkal, nyilatkozatokkal, amelyek alapján nincs okunk feltételezni a jogszabályellenes működést.”

Rovatok