Index Vakbarát Hírportál

Evezős versenydömping a hétvégén

2011. június 17., péntek 13:03

A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub a győri, a Külker Evezős Klub a fővárosi Római-parti, dunai vízterületre szervez regattát június 18-19-én.

Tizedszer rendezik meg Győrben a Mihálkovics Tivadar Emlékversenyt. Nyolc hazai egyesületen – a vendéglátó győrieken kívül a szolnoki Tisza Evezős Egylet, a bajai EDF-DÉMÁSZ Bajai Spartacus Vízügy SC, a Csepel Evezős Klub, a Ferencvárosi Evezős Club, az MTK, a Műegyetemi Evezős Club és a Regatta Klub Soroksár – kívül a szlovák Sintava és egy bécsi evezős klub is rajthoz áll. A sportolók 44 számban, a Mosoni-Duna Győr szívében található aranyparti részén, 1000 méteres távon fognak versenyezni a 11 évesektől a master-korosztályig. A résztvevő csapatok megküzdhetnek Győr Város Kupájáért is, amely az összesítésben legtöbb pontot szerző csapaté lesz.

A budapesti Római-parton rendezik június 18-án az évtizedes hagyományokkal bíró Külker Kupát. A táv 14 kilométer, a versenyzőket percenként indítják. A diákoktól a veterán versenyzőkig minden korosztály képviselteti magát túra és versenyhajókban is.

Rovatok