Index Vakbarát Hírportál

Atlétika: Pars egy dobásból vb-döntős

2011. augusztus 27., szombat 14:04

A tegui atlétikai világbajnokságon a kalapácsvető Pars Krisztián könnyedén jutott a legjobb tizenkettő közé.

Pars az első selejtezőcsoportban dobott, az automatikus döntőbe jutásért 77 méteres szintet kellett eléri. Pars ezt egy dobásból teljesítette, 77,21-nél ért földet a kalapácsa. Ebből a csoportból a 2004-es olimpiai bajnok japán Koji Murosfushi is simán továbblépett, 78,56-ot dobott elsőre. A csoporból még a lengyel Szymon Ziólkowski dobta meg a szintet, neki a második kisérletre sikerült.

"Elsőre szintet akartam dobni, ez sikerült, aminek örülök - mondta Pars. - Mivel edzeni itt nem lehetett, először dobtam ebből a körből, ami különben nagyon jó. Nem sok lehetőség volt most sem bent melegíteni, forogni sem engedtek, csak a két melegítő dobást. De elsőre megdobtam a 77 métert, ez a lényeg. Azt azért éreztem, hogy gyorsabban kellett volna a mozgást kezdenem, túl lazára sikerült. A döntőre jó tapasztalatokat adott a selejtező, most már van helyismeretem."

A viadal honlapja szerint a szintén szombathelyi Németh a második csoportban lépett dobókörbe, második kísérlete volt a legjobb, 74,09 m, de ez nem volt elegendő a legjobb 12 közé kerüléshez.  
A finálét hétfőn rendezik.

Rovatok