Index Vakbarát Hírportál

Tevez lépne, kihasználta az alkalmat

2011. szeptember 29., csütörtök 14:14

Carlos Tevez az előző szezonban gólkirály, csapatkapitány, FA-kupagyőztes lett a Manchester Cityben, de mivel egész nyáron a távozásával szívatta a klubot, ebben az idényben 11 meccsen csak 189 percet játszott.

Az új igazolás Sergio Agüero és a januárban szerződtetett Edin Dzeko ontja a gólokat, első cseréjük, Mario Balotelli is be-betalál, ha beküldik.

Tevez a kispadra szorult, átlagban 17 percet játszik, ami semmi, ennyi idő alatt nehéz is lenne bizonyítani, az argentinnak még egy gólja sincs az évadban.

Roberto Mancini jól megoldotta a pótlását, Agüero nagyon bejött, így könnyedén állhat bosszún a csatáron, aki nyáron hol a Corinthiansba, hol az Interbe, hol a Real Madridba igazolt, de a végén mégis maradt: annyira azért nem nagy futballista, hogy 40 millió fontról induló árát bárki is kifizesse, pláne, hogy Tevez a világ egyik legjobban kereső játékosa.

Futballozni szeret és akar, amit nem akar: padon ülni januárig vagy még tovább, mert ki adna a télen ennyi pénzt egy olyan emberért, aki gyakorlatilag fél éve nem lépett pályára?

Tevez, pontosabban ügynöke, a tényleg minden hájjal megkent Kia Joorabchian tudja, ha valahogy sikerülne felbontaniuk a szerződését a Cityvel, abban a pillanatban ingyen igazolhatóvá válna ügyfele, és már jövő héten a Realban vagy az Interben szerepelhetne. Sőt, igényeiből sem kellene alább adnia, jelenlegi, heti 250 ezer font körüli fizetését - vagy alig kevesebbet - is megadnák neki, mert semmibe nem kerül.

A Bayern München elleni BL-meccs volt a tökéletes alkalom, hogy Tevez balhét robbantson ki - BL-rangadó a világ egyik legnagyobb klubja ellen, amire mindenki odafigyel -, és megtagadta a pályára lépést. Nem öt percre, hanem félórára akarta beküldeni Mancini, de az argentin nem mozdult.

Az edző a mérkőzés után meg is mondta, amíg ő a Citynél van, Tevez nem játszik többé a csapatban, vagyis a billiárdos arab klubtulajdonosoknak egyértelmű húzás lenne felbontaniuk a szerződését, és elzavarni a fenébe. A Madridhoz, az Interhez vagy valamelyik más tehetős európai riválishoz küldenék, amivel Tevez járna jól, odavágyik, el a szürke Angliából.

A gólkirály a City-tulajdonos sejk kezében van, aki vagy nagyvonalú lesz, és az utóbbi két évben szerzett tényleg temérdek góljára tekintettel elengedi vagy bekeményít, és hagyja Mancininek, hogy még legalább fél évig szívassa Tevezt a kispadon.

Rovatok