Index Vakbarát Hírportál

Az ökölvívás és a horgászat a két véglet a sportágak között

2011. október 20., csütörtök 13:50

Ha nem is pótolt hiányt, figyelemre méltó összeállítást készített az ESPN. Hatvan sportágat vizsgált meg tíz szempont alapján, melyik a legnehezebb és értelemszerűen melyik a legkönnyebb.

Nyilván a körtét az almával lehetetlen összehasonlítani, ez is csak egy szubjektív rangsor, ami helyenként tájékozatlanságot tükröz.

Az első helyen az ökölvívás végzett, a tíz kategóriából - többek közt állóképesség, kitartás, erő, gyorsaság, ruganyosság - ötben nyolc pont feletti pontszámot ért el. (Egytől tízig pontoztak.)

A második helyen a jégkorong végzett, de csak nagyon kis különbséggel maradt le.

Az európai futballt éppen csak megelőzte a baseball, míg az európai futball legyőzte az alpesi sít valamint vízilabdát, amelyik holtversenyben küzdötte ki magának a tizenegyedik helyet.

Érthetetlen, hogy a lacrosse legyőzhette a kerékpárt, a műkorcsolyát vagy a kézilabdát.

Az ugyanakkor nem meglepő, hogy a horgászat, a curling, a biliárd vagy a bowling van a lista utolsó helyein. Az ellenben furcsa, hogy a lövészet az 58., jóllehet álló vagy térdelő pozícióban leadni lövéseket igen megterhelő. Előfordult már, hogy a térdelés után felálló sportlövőnek elrepedt a sípcsontja.

Az öttusát, a dzsúdót nem rangsorolták, és nagy a gyanú, hogy a wrestling sem a birkózást, hanem a pankrációt jelenti.

Rovatok