Index Vakbarát Hírportál

Hogy kerül a puska a sportpályára?

2011. november 9., szerda 11:09 | aznap frissítve

A Philadelphia Eagels játékosa, Moise Fokou a hétői meccsükön egy szerelés után örömében kúszott egy kicsit, majd pantomimezve elsüsött egy géppuskát. A furcsa ünneplés sokaknál kiverte a biztosítékot, szerintük az erőszak népszerűsítésének semmi helye a pályákon. Fokou nem az első a sorban, aki fegyvert süt el a pályákon.

Hogyan vélekedik a fegyveres ünneplésről?

  • 487
    2. Aki nem találja viccesnek, azzal van a baj
  • 156
    1. Nagyon rossz üzenet az erőszak bármilyen formája, büntetést nekik

Az NFL-ben a gólörömökre is alkottak már szabályt, a túlzott  vagy csoportos gólörömét 15 yardos büntetés jár. Ezzel elsősorban az időhúzást akarták csökkenteni. Ha sértőnek találnak egy ünneplést, akkor pénzbüntetést is kiszabhatnak. Az imitált nyakelvágásért már 12 éve büntetnek a ligában.

Fokou fegyveres akciójáért semmit sem kapott. Valószínűleg azért, mert az NFL hétfői fordulóját a fegyveres erőknek ajánlották. A meccseken sok katona is kint volt, Fokou pedig ezt a módját választotta a tisztelgésnek.

A Philadelphia a mérkőzést a Chicago Bears ellen elveszítette 30-24 re.

A fegyverek imitált használata nem újszerű a sportban, a kerékpáros Alberto Contador a célban rendszerint pisztolyt süt el. A Pisztolyos becenevet is ezért kapta.

A Bayern München játékosa Elbert az elsők között volt, aki pisztolyozni kezdett, ő a Real Marid ellen rúgott gólja után, mexikói cowboy fiesztát rendezett, két pisztollyal lövöldözött az égbe.(A videón 4:10-tól).

Pár hete a Chivas futballistái egy kivégzési jelenetet adtak elő gólörömükben, büntetést is fizettettek velük ezért. Mexikóban, ahol a drogmaffiák háborújában naponta százak halnak meg, nem sokan tudnak mosolyogni a gyikoláson.

A Youtube-ra a FIFA 2011 játékból tett fel valaki egy meglehetősen furcsa gölörömöt. A gólszerző géppuskázva a fél csapatot lekaszálja. A jelenetet nem a programozók fantáziája szülte, a Barry University női focicsapata élőben is előadta mindezt.

A hokiban is volt már lövöldözős játékos, bár ott az ütő eleve beindítja a fantáziát, Teemu Selanne egy gólja után tartott éleslövészetet feldobott kesztyűjére.

Rovatok