Index Vakbarát Hírportál

Maximum három futás van Overdose-ban

2012. január 12., csütörtök 13:19

Overdose számára Dubajban a fő cél a március végi világkupa-derbi, addig a versenyló jó esetben kétszer indul a 16 futamos sorozatban. Egyelőre azt tesztelik, hogy patájának a hagyományos gyep, vagy a szintetikus pályaborítás felel meg jobban. Január 20-i debütálása a hétvégén dől el - mindezt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának mondta el Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa.

Overdose a szintetikus pályaborításon végezte első dubaji munkáját, ha a 20-i futamon elindulna, ott ugyanezen a felületen kellene versenyeznie. „Ahhoz kell még néhány nap, hogy kiderüljön, ez mennyire passzol a ló pataszerkezetéhez. Ha stimmel, szívesen vállalnánk a megmérettetést a jövő héten. Ha nem, marad a klasszikus gyeppálya” - nyilatkozta Mikóczy.

„Overdose jobban bírta az utazásokat, mint gondoltuk, de pályára lépését megjósolni még korai lenne. Az elmúlt napok titkos reményekre jogosítanak fel minket, de a startolása csak péntek-szombatra válik biztossá.”

A 16 futamból álló sorozat csúcspontja és zárása a március 31-i világkupa lesz, ahol két futamot is indítanak, a két eltérő pályaborításon. „Egymillió dolláros, ezer méteres futam gyepen, illetve 2 milliós szintetikus pályán. Az addigi előkészítő futamok döntik majd el, melyik passzol jobban Overdose-hoz” - magyarázta a társtulajdonos. A fő cél mindenképpen a március végi világkupa, előtte egy vagy két versenyt vállalhat be a ló. Mikóczy szerint „optimális a január 20-i kezdés lenne, aztán 4-5 hét múlva még egy verseny, majd a nagy derbi. Együtt maximum három futás van a lóban .”

Overdose-t itt is megelőzte a híre: „Itt hozzá vannak szokva, hogy a világ legjobb lovai gyűlnek össze, úgyhogy van érdeklődés, de Overdose kimondottan nagy szenzációt itt nem jelent. A feltételek rendkívül jók , innentől minden a felkészítő csapaton múlik. A ló besorolása csak a legnagyobb versenyeken való indulást teszi lehetővé, ahol viszont a világ legjobbjaival kell megmérettetnie magát”.

Rovatok