Index Vakbarát Hírportál

Melyik góllal induljon Stoch a Puskás-díjért?

2012. március 4., vasárnap 14:52

A Chelsea alighanem már megbánta, hogy 2010-ben eladta a Fenerbahcénak a kivételes rúgótechnikájú Miroslav Stochot. A szlovák szélső manapság szinte minden héten rúg olyan gólt, amivel megnyerhetné akár a Puskás-díjat is.

Kinek rúgta a legszebb gólt?

  • 432
    Gencerbirligi
  • 87
    Mersin
  • 62
    Kayserispor
  • 22
    Bursaspor

A 22 éves Stoch a Chelsea-ben nevelkedett, a felnőtt csapatba 2008-ban állhatott be többször csereként. Megragadnia azonban nem sikerült, 2009-ben kölcsönadták a holland Twentének. Ott egy szezon alatt 12 gólt szerzett, majd aláírt négy évre a Fenerbahcéhoz.

Szombaton a török bajnokságban a Fenerbachce 6-1-re verte a Gencerbirliyit. Stoch már a második percben  sokkolta az ellenfelet kapáslövésével. A labda szögletből érkezett, ő pedig 25 méterről jobbal a jobb felső sarokba tekerte.

Január 29-én a Mersin ellen is nagy gólt szerzett, akkor ballal lőtte ki a felső sarkot.

Egy héttel korábban a Kayserispor is megismerte a szlovák technikáját, egy kontra után Stoch vihette a labdát, a tizenhatos sarkáról, jobbal lőtt a hosszúba.

A decemberi, Bursaspor ellen szerzett találata némileg eltér a többitől, Stoch csak berobbant a tizenhatoson belülre és középről irdatlan nagyot bombázott a hálóba.

Rovatok