Index Vakbarát Hírportál

Gólbánatba torkollott az Inter feltámadása

2012. március 14., szerda 12:27

Kedden az Internazionale és az Olympique Marseille is felejthető teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, az utolsó percekben azonban egy egész szezonra való drámát gyúrtak össze. A lefújás előtt közvetlenül az Inter megnyerte ugyan 2-1-re a meccset, de a csatát elvesztette, a vesztes csapat örült a lefújáskor.

Az Inter egygólós hátrányból kezdte hazai pályán a visszavágót, a 75. percben Milito begyötört góljával lélektani fölénybe kerülhettek, minimum a hosszabbításban bízhattak.

A 92. percben azonban jött a négy perce becserélt Brandao és kiegyenlített. A Marseille brazil játékosa ezzel saját, happy endre álló történetét írta tovább, az egy nő megerőszakolásával is megvádolt Brandaónak ugyanis nemigen volt helye a csapatban, tavaly ezért kölcsönadták brazil kluboknak. Januárban tért vissza anyaegyesületéhez, és most négypercnyi játék után góljával állt bosszút mellőzéséért.

Az Internek a már biztos kiesés tudatában - két gólt kellett volna szerezniük egy perc alatt - kellett befejeznie a mérkőzést, a Marseille-kapus segítségével egyet sikerült is lőniük. Mandanda is felemásan fog visszaemlékezni erre a mérkőzésre: a hosszabbításban bízó Inter-védők az ő kirúgását - mint kiderült, gólpasszát - hagyták Brandaónak. A nyerő húzás után a kapus viszont elhúzta Pazzini lábát, tizenegyest ítéltek ellene. Mivel volt már egy sárgája időhúzásért, kiállították. Csapata hiába jutott tovább, a negyeddöntő első meccsén biztosan nem játszhat.

A megítélt büntetőt Pazzini belőtte, 2-1-re nyert az Inter, de már hasztalan, ha létezne a gólbánat, valószínűleg Pazzini arcát mutogatnák illusztrációként. A tizenegyes után rögtön lefújták a meccset, és a vesztes csapat tagjai futottak extázisban a pályára.

Rovatok