Index Vakbarát Hírportál

Az edzőfejedelem újra oktat

2012. június 16., szombat 19:02

Felesleges és haszontalan elolvasni a magyar edzők nyilatkozatait az Európa-bajnokságról, mert közhelyes, semmitmondó, és ha mindegyikük felkészületlensége nem is ölt Kovács Kálmán-i méreteket, nincsenek képben.

Foglalkozni se érdemes velük, többnyire csak magamban minősítenem ezeket, de most érdemes kivételt tenni. Valamennyi mondat egyetlen embertől származik. A hazai szakember együtt elemzi a meccseket Fabio Capellóval. Két meccset látott: német-portugál, francia-ukrán.

„Alaptalan volt az a korábbi várakozásom, mely szerint a csapat gerincét adó Bayern München-játékosokban túlságosan mély nyomott hagyott az elveszített müncheni BL-döntő.”

Megjegyzés: A német mentalitás totális nem ismerete, ezenkívül bántó tájékozatlanság, mert Löw kapitány elmondta, egyesével hívta végig a játékosokat a döntő másnapján, hogy hasson rájuk, van még egy nagy feladat a szezonban.

„A portugáloknak a hátralévő mérkőzéseiken is nagyon nehéz lesz gólt lőni.”

Az egy csatárral rohamozó, közismerten virtuóz dánok mindjárt kettőt vágtak nekik. Mindhárom bekapott portugál gól fejes volt egyébként.

„Sevcsenko ezúttal nem volt képes villanásokra."

Más nem került helyzetbe az ukránoktól a franciák ellen, az első félidőben lerázta védőjét, ziccerbe került, Lloris fogta a lövését, a másodikban centikkel tévedett.

„Egyre több csapat kezd áttérni a háromvédős felállásra.”

Egy, az olasz, az is kényszerből, mert kulcsemberek estek ki.

És a csúcspont: „Remek mérkőzést láttam." (német-portugál 1-0)

A Kicker közepesnek ítélte, pedig nyertek a németek.

A mondatok Mezey Györgytől, a 0-6 szellemi atyjától, a hazai edzőképzést összefogó, megreformáló, növekedési pályára állító szakembertől származnak.

Rovatok