Index Vakbarát Hírportál

Ezt néztük volna Dzsudzsákék helyett

2012. augusztus 16., csütörtök 11:23

A Magyarország–Izrael-barátságos miatt sajnos lemaradtunk a német–argentínról, amit így utólag meglehetősen sajnálunk. Volt ott minden, kiállítás, Khedira tanítanivaló öngólja, Messi bűnrossz tizenegyese és helyi Jimmy Jump is.

Az úgy kezdődött, hogy Neuer sérülés miatt nem állhatott a kapuban, helyette Zieler, a Hannover kapusa védett. Ő viszont már a 30. percben összehozott egy tizenegyest, ráadásul ki is állították. Helyette jött Marc-Andre ter Stegen, a Mönchengladbach kapusa, hogy megpróbálja kivédeni Messi büntetőjét.

Róla azt kell tudni, hogy eddig egyetlen meccse volt a felnőtt német válogatottban, amin ötöt kapott a svájciaktól. Ehhez képest most kivédte Messi lövését, ami annak ellenére is szép teljesítmény, hogy az argentin bűnrosszul rúgta. A félidőt majdnem megúszták gól nélkül, Khedira a hosszabbításban ért bele úgy egy szögletbe, ahogyan a legbénábbak sem szoktak az általános iskolai tesiórán.

Messi a második félidőben már nem hibázott, aztán Di María is betalált. Utóbbi legalább negyvenről, de valakin meg is pattant a lövés.

Messinek egy befutó rajongója is akadt, a helyi Jimmy Jump német sállal a kezében szaladt oda hozzá, hogy kezeljenek gyorsan.

A végén Höwedes szépített, 3-1-re nyertek az argentinok.

Rovatok