Index Vakbarát Hírportál

Quo vadis, Rudolf Gergely?

2012. szeptember 10., hétfő 16:14

Rudolf eligazol Genoából. Nem biztos, hogy eligazol. A Panathinaikosznál játszik. Nem játszik, mert megsérült. Hazatér, és a Videotonnál folytatja. A Videotonnál biztosan nem folytatja. A Győri ETO-val tárgyal. A Győrrel nem tudott megállapodni. A DVTK-val szerződést köt.

A Rudolf Gergelyről szóló híreket nem egyszerű követni, de nem reménytelen, és napokon belül kiderül, hogy Magyarországon sikerül-e csapatba kerülnie vagy elfelejthetjük őt egy időre.

Egy biztos, a magyar futball válogatott támadója korábban meccseket befolyásoló tényező volt. Emlékezzünk, a harmadik válogatott meccsén, Stockholmban, szépítő gólt szerzett a svédek ellen, igaz, akkor még vesztes meccsen, de tavaly az utolsó percben már győztes gólt lőtt ellenük. Hollandia ellen is gólt szerzett, most viszont nem fog. Kedden a világbajnoki-selejtezőn nem léphet pályára.

Nem is csoda, nincs csapata, nincs edzésben. A Nemzeti Sportnak egy hete azt nyilatkozta, hogy Nyíregyházán edz, de ez sem igaz, hiszen az NB II.-es csapatnál egyetlen edzésen sem vett részt, igaz, néhányszor megfordult a konditermükben. Rudolfnak most éppen a vádlija fáj, de az biztos, nem ez az akadálya annak, hogy visszatérjen a labdarúgás normális világába.

Jelenleg két klubbal tárgyal, a Győrrel és a Diósgyőrrel is, de messze van egymástól a klubok és Rudolf álláspontja. Az iparági pletykák szerint 300-600 ezer euró között kér egy évre, hogy valamelyik magyar csapatban pályára lépjen.

A megállapodáshoz legközelebb álló DVTK éves költségvetése 600 millió forint, és nincs sokkal jobb helyzetben a többi klub sem. Ha Rudolf  feladja igényeit, és sokkal kevesebbért pályára lép, esélye nyílhat, hogy jövőre ismét kedvező pozícióban szerződjön. Láttunk már ilyet, a Liverpoolban és más sztárcsapatokban megforduló Németh Krisztián hazajött, és a másodosztályú MTK-ban vállalt fél évet. Most ismét külföldön játszik, visszatért az önbizalma.

A nyíregyházi születésű, Nancyban nevelkedett, majd Debrecenben nemzetközi szinten jegyzetté vált Rudolf nem egyszerű ember. Legutóbbi klubjához, a Genoához például úgy került, hogy akkori klubja, a Debrecen, menedzsere, Filipovics Vladan és az Ajax Amsterdam már szinte mindenben megállapodott, amikor kiderült, hogy Rudolf titokban előszerződést kötött az olaszokkal. Ez a hozzáállás nem fogja megkönnyíteni a támadó csapatkeresését, de ő is tudja, sok múlik a következő fél éven.

Rudolf inkább nem is nyilatkozik, kivár. Igaz, egy éve vár, azóta egyetlen meccset sem játszott végig, csak egy gólt rúgott, és amióta nem edz, az is egyre bizonytalanabb, látnak-e majd benne elég fantáziát, hogy vezérletével valaki bajnokságot vagy európaligás indulási jogot akarjon szerezni. Kár lenne érte.

Rovatok