Index Vakbarát Hírportál

Usain Bolt megijedt az ünnepléstől

2012. szeptember 12., szerda 12:45

A Londonban három olimpiai aranyérmet nyerő Usain Bolt titokban utazott vissza hazájába, Jamaicába, nem akart nagy ünneplést a nemzeti hős, csak pár ember fogadta.

Bolt és a többi sprinter szerepelése eleve nemzeti ügy Jamaicában, de ha jönnek a sikerek, szinte megőrülnek az emberek, őrült nagy partik, spontán utcabálok szerveződnek pillanatok alatt. „Láttam már, milyenek a jamaicai szurkolók, amikor hazatérek, és elég ijesztő tud lenni" - mondta még Brüsszelben, valami ilyesmiből maradt most ki.

Bolt visszahúzódása meglepő, népszerűségét részben közvetlenségének köszönheti, minden futásából képes show-t csinálni, és az olimpia után is feltűnt több partin.

A sprinter sajtósa azt közölte, hogy Bolt már szombaton este hazaérkezett, de csak közvetlen hozzátartozói és barátai tudtak róla. Kedden is csak egy szűk körnek, néhány újságírónak és politikusnak tartott sajtótájékoztatót éttermében. Ott nem szerénykedett: „A legjobb vagyok, és mindig a legjobb leszek." Valószínűleg, igaza van, sokáig kell várni arra, hogy valaki újra megcsinálja a dupla-duplát, tehát 100 és 200 méteren is nyerjen két egymás utáni olimpián.

A jamaicai sportminiszter szerint is a legnagyobbak közé emelkedett Bolt, ahogy a reagge-énekes Bob Marley-vel, most vele azonosítják az országot. „Ahogy előtte Bob, most ő is elérte a legendastátuszt" - mondta Natalie-Neita Headley.

Boltot arról is kérdezék, van-e hátránya, hogy élő legendává vált: „Éppen most lettem legenda, erre inkább néhány nap múlva válaszolnék" - felelte a sprinter.

Rovatok