Index Vakbarát Hírportál

Asztalitenisz: második Eb-selejtezőjét is nyerte a női csapat

2012. szeptember 18., kedd 18:49

A magyar női asztalitenisz-válogatott simán nyert a házigazda horvát csapat ellen a jövő évi Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában.

Téglás Péter szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a horvátországi Prelogban (Perlak) rendezett összecsapáson mindhárom magyar játékos - Lovas Petra, Póta Georgina és Pergel Szandra - győzött.

A magyar együttes, amely az első körben Budapesten - ugyanebben az összeállításban - a fehérorosz alakulatot múlta felül, a következő fordulóban, novemberben a francia válogatottat látja vendégül Budaörsön.

A 2011-es Eb végeredménye alapján a magyar férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban indulhatnak, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották.

A nőknek a fehéroroszok és a horvátok mellett az Európa-bajnok hollandokkal, valamint a lengyelekkel és a franciákkal kell megmérkőzniük az A csoportban, míg a B-ben szereplő férfiak először az oroszokkal játszottak, az osztrákok után pedig még a horvátokkal, a fehéroroszokkal és a görögökkel csapnak össze.

A csoportokban minden együttes egyszer méri össze tudását a riválisokkal. Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd a 2013-es Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek.

Eredmények:

2. forduló:

nők:
Horvátország-Magyarország 0-3
Lea Rakovac-Lovas Petra 1-3
Ivana Tubikanec-Póta Georgina 0-3
Petra Petek-Pergel Szandra 2-3

Rovatok