Index Vakbarát Hírportál

Villanypóznát szüretelt a szőlősben a bajnok

2012. október 6., szombat 17:10

Hihetetlen balesetet szenvedett a francia rali egyik gyors szakaszán Petter Solberg, a 2003-as világbajnok.

A norvég egy gyors balkanyarban lesodródott az útról, egyenesen ment tovább, be a szőlősbe. Több sor tőkét letarolt, mígnem egy villanypóznának ütközött, frontálisan. Ekkorra jócskán lelassult a Ford, de így is kidöntötte a több méter magas villanyoszlopot, ami a nézők felé dőlt - szerencsére nem talált el senkit. A mázli nem kifejezés: épp egy drukkert ütött volna agyon, de a faágak megmentették az életét azzal, hogy megtartották a kidőlő póznát.

Solberg ennek ellenére megpróbált visszajutni az útra a kocsival, de a kerítés ebben megakadályozta, meg hát valószínűleg olyan mértékben károsodott az autó, hogy amúgy is fel kellett volna adnia. (Legalábbis a szombati napot, éjjel megcsinálják a Fiestát, és vasárnap folytathatja a versenyt.)

A pilótának és navigátorának nem esett baja, a szőlősben kiszálltak a gépből, és beszélgettek az összeverődött tömeggel.

Talán a bukásnál is elképesztőbb Solberg magyarázata az esetről.

"Túl gyorsan jöttünk, lementünk jobbra, de nem lassítottam, hogy átszelhessük a szőlőtőkéket, hiszen tudtam, ha megyünk tovább egyenesen, újra az úton lyukadunk ki. Csakhogy nem láttam rendesen a levelektől meg a fóliától, ami a szélvédőre került, és nem vettem észre, hogy már át is haladtunk az úton. Nagyobb, szélesebb területre számítottam, hogy majd oda jutunk ki. Végül egyenesen belefutottunk a póznába. Nem igazán tudom, mi is volt ez. Meg kell néznem, mielőtt bármi konkrétabbat mondok. Az biztos, hogy nem a kocsival volt gond, a gép tökéletesen működött."

A rali vasárnap ér véget, Sebastien Loeb biztosan vezet.

Rovatok