Index Vakbarát Hírportál

A győri futsalcsapat az európai elitben folytatja

2012. október 9., kedd 11:31

Csütörtöktől vasárnapig Tbilisziben, az UEFA Futsal Kupa elitkörében szerepel az ETO FC Győr férfi futsalcsapata, amely a házigazda Iberia Star Tbilisi, a portugál Benfica, valamint az olasz Luparense együttesével találkozik.

A csoportból csak az első helyezett jut tovább a sorozat négyes döntőjébe, így a győriekre rendkívül nehéz feladata vár.

"Már a legjobb tizenhat közé jutás is siker, hiszen megmutathatjuk magunkat Európa legjobbjai között - nyilatkozta kedden az MTI-nek Drucskó Zoltán, a klub elnöke. - Ellenfeleink nagy játékerőt képviselnek, de bízom benne, hogy mind taktikailag, mind technikailag felvesszük majd velük a versenyt."

Marcos Angulo, a győriek vezetőedzője elmondta, hogy két hete készülnek az elitkörre.

"Tisztában vagyunk vele, hogy a csoportban a miénk a legalacsonyabban rangsorolt csapat, de azért küzdünk majd, hogy minden meccsen versenyben legyünk a győzelemért" - mondta a spanyol szakember.

A Benfica az egyik legjobb európai csapat, a házigazda Iberia Star hat-hét brazil játékossal áll fel, az olasz Luparense pedig az egyik legerősebb futsalbajnokság meghatározó együttese.

UEFA Futsal Cup, elitkör: D csoport

1. forduló, csütörtök:

Benfica (portugál)-ETO FC Győr 13:45 ó

Iberia Star Tbilisi (grúz)-Luparense (olasz) 16:15 ó

2. forduló, péntek:

Luparense-Benfica 13 ó

Iberia Star Tbilisi-ETO FC Győr 15:30 ó

3. forduló, vasárnap:

ETO FC Győr-Luparense 13:45 ó

Benfica-Iberia Star Tbilisi 16:15 ó

Rovatok