Index Vakbarát Hírportál

Maximális kvóta maratoni kajak-kenuban

2012. november 29., csütörtök 16:17

Maximális kvótát szereztek, így összesen hat hajóval vehetnek részt a magyar maratoni kajak-kenusok a jövőre, Kolumbiában rendezendő Világjátékokon, azaz az olimpián kívüli sportágak világversenyén.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint a magyarok a szeptemberi római világbajnokságon nyújtott teljesítményükkel biztosították helyüket a Világjátékokon.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány elmondta, a vb-n Csay Renáta egyesben, majd párosban Farkasdi Ramónával győzött, a férfiaknál Petrovics Máté a negyedik, a Noé Bálint, Noé Milán kettős pedig a tizedik helyével szerzett kvótát Magyarországnak. Kenuban Nagy Péter második helye és a Györe Attila, Kövér Márton páros ezüstérme ért indulási jogot.

"Hangsúlyozom, hogy itt még nem dőlt el az indulók listája. A válogatott névsora a válogatók során alakul ki" - mondta Hüttner. A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Korábban a ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra és az erőemelő Szabó Ágnes szerzett indulási jogot a Világjátékokra.

Rovatok