Index Vakbarát Hírportál

Ha köpött, ha nem, 11 meccsre eltiltották

2012. december 21., péntek 15:02 | aznap frissítve

11 meccsre tiltották el Raul Meirelest, mert állítólag leköpte a Galatasaray-Fenerbahce török bajnoki játékvezetőjét. A portugál tagad, állítja, apaként sosem tenne ilyet. Meirelest azzal is vádolják, hogy homofób gesztusokat is tett a bíró felé.

Meireles a meccs 82. percében kapta meg második sárga lapját, vitatta ennek jogosságát, ezért állt le veszekedni Halis Ozkahya bíróval. Közvetlen közelről ordított az arcába, a játékvezető ezután kezdte törölgetni magát, majd azt jelentette, hogy Meireles köpte le. (A videón a 27 másodperctől kezdődő jelenet ezt nem igazolja hitelt érdemlően.)

A török szövetség 11 meccsre tiltotta el a futballistát, aki tiltakozott: „Ez nem igaz, az emberi jogaimat tapossák ezzel. Én vagyok az egyetlen, aki tudja, mit csinált, ne akarjanak megbünteni olyanért, amit el sem követtem. Nyolcéves gyerekem van, el tudják képzelni, milyen lehet, amikor azzal kezdik neki az iskolában, hogy apád leköpte a bírót? Tönkreteszik ezzel az apai tekintélyem."

Meirelest azzal is vádolják, hogy egy mozdulatával Ozkahya homoszexualitására utalt, a portugálnak fogalma sincs, hogy melyik lehetett ez a kézjel, azt állítja, csak azért mutotgatott neki, hogy meghajolt a Galatasaray nyomása alatt, és nem volt korrekt.

Rovatok