Index Vakbarát Hírportál

Lochte véget vetett a Phelps-korszaknak

2012. július 28., szombat 20:51 | aznap frissítve

Az amerikai simán 4:05,18-cal nyerte a 400 méteres vegyesúszást. A kétszeres olimpiai bajnok Michael Phelps formán kívül úszott, csak negyedik lett, négy másodpercet kapott Ryan Lochtetól.

A világranglistát vezető két amerikai gyengébb előfutamuk miatt a hármas és a nyolcas pályát kapta a döntőben, így közvetlenül nem figyelhették egymást.

Lochte kezdett jobban, ugyan 50 méternél még Le Clos vezetett, de utána végig az amerikai volt elöl. Száznál a világcsúcstó Phelps egytizedre volt. Lochte háton még jobban haladt, már világcsúcson belül volt.

200 méternél már több mint két másodperccel vezetett, és meglepetésre nem Phelps előtt, a japán Hagino jött fel.

A mellúszásban még inkább dominált Lochte, a brazil Pereira úszott fel a második helyre. Phelps csak negyedikként fordult, még Haginót sem fogta meg.

A gyorsúszásra Lochte is besavasodott, visszaesett a tempója, de 4:05.18-cal győzött. Phelps most gyorsban sem tudott újítani, maradt negyedik. Az ezüstérmet Thiago Pereira, a bronzot Koszuke Hagino nyerte.

A 400 méter kétszeres olimpiai bajnokának, Michael Phelpsnek délelőtt sem ment igazán,  csak nyolcadikként jutott be, a döntőbe, előfutamában Cseh Lászlót verte hét századdal, amivel kiejtette a magyart.

Rovatok