Index Vakbarát Hírportál

71 éves japán lovas a legidősebb

2012. július 25., szerda 13:43

Hokecu Hirosi 71 évesen fog Londonban lovával pályára lépni. A legidősebb egy 72 éves svéd sportlövő volt.

Hokecu Hirosi az egyik legidősebb lovas az olimpiák történelmében. A kora miatt kialakult felfordulás egy kicsit kínos a japánnak. Értetlenkedik, de nem bánja, egyetlen célja versenyezni a fiatalok között, írta az elmundo.es. Nem is hiszem, hogy én vagyok a legidősebb”- mondta.

A japán oktatója elmondta, szerinte Hirosi nem néz ki 71 évesnek, egész életében  minden nap lovagolt, edzett és nagy fegyelemben él a mai napig. Az 1964-es, tokiói olimpián mutatkozott be, Szöulban, 1988-ban az utolsó pillanatban kellett visszalépnie, 67 évesen, 2008-ban Pekingben ünnepelte visszatérését. Még mindig érez magában javulási lehetőséget, ez motiválja.

Londoni indulása igazi csoda, mert Whisper nevű lova lebetegedett, és egy holland állatorvos csak az utolsó pillanatban tudta megállapítani a háttérben húzódó okokat.

Nem a legidősebb sportoló az olimpiák történelmében, ugyanis Oscar Swahn svéd lövő 72 évesen és tíz hónaposan állt rajthoz az 1920-as antwerpeni játékokon. Ha 2016-ban is sikerül a japának kijutnia, megdöntheti a svéd rekordját. Hirosi ezt nem tartja valószínűnek, mert 15 éves lova túl öreg lesz addigra.

Rovatok