Index Vakbarát Hírportál

Nemcsak a favoritot, edzőjét is odavágta

2012. augusztus 7., kedd 16:31

„Őszintén mondom, nehezebb meccsre számítottam: kellemes meglepetés volt, hogy ilyen átütő formában, ilyen nagyszerű erőben van Tomi. Mert inkább ő van a tudása felett, mint a grúz alatta. A tavalyi világbajnokságon egy heroikus meccset vívtak, Tomi akkor három menetben veszített, mert a végén nem tudott akciót csinálni, és neki kellett volna. Most viszont egyszerűen hibátlan volt a második menetben. Majdnem kidobta a teremből a grúz Manucsar Csadkaját. Az elsőben pedig jól kontrázott, pontosan egy olyan akciót védett ki, amire felkészültünk, mert a grúznak az a fegyvere” - értékelt Struhács György szövetségi kapitány.

Csadkaja győzelme ért a legkevesebbet a fogadóirodáknál, vagyis ő volt legnagyobb favorit. Lőrinczcel is számoltak, nyolcszoros pénzt hoz a sikere. Ezzel holtversenyes harmadik volt a rangsorban.

A versenyző ugyanúgy transzban van, mint a szintén ceglédi, Ungvári Miklós, kiváló barátja is. Ungvári kilenc napja ezüstérmes lett. Lőrincz örömében az őt átölelő Takács Ferencet is elhajította, hatalmas tapsot kapott érte. A másodedzőnek fülig ért a szája, pedig elég nagyot koppant.

„Nem lehet megmondani, mi lesz egy olimpiai döntőben, mert minden kevésen múlik. Ha ilyen összeszedett és koncentrált marad, esélyes. A koreai Kim Heon Vu ellen egyébként is pozitív a mérlege, egyszer találkoztak, akkor meg is verte” - mondta a szakember.

„Amikor elkezdtük a felkészülést, Tomi csak annyit mondott: olimpiai döntőt szeretne birkózni. Mindent a tervének rendelt alá. Megtörtént, bent van” - zárta Stuhács, aki vasárnap megígérte, lesz még fényesebb érem Módos Péterénél. Ez is megtörtént.

Rovatok