Index Vakbarát Hírportál

Beckhamnek van ötlete, ki gyújtsa meg a londoni olimpia lángját

2012. július 13., péntek 14:49

A korábbi válogatott szerint egy olimpiai hős gyújtsa meg a lángot. Reméli, a csapat nélküle is aranyat nyer.

David Beckham nagy csalódásként élte meg, hogy nem került be Stuart Pearce tizennyolc fős olimpiai keretébe, de reméli, korábbi csapattársa, Ryan Giggs aranyéremmel zárja a tornát. Arról is beszélt, hogy kinek kellene meggyújtania az olimpiai lángot.

„Mindenki tudja, hogy mennyire büszkén képviselem a hazámat, ezért természetes, hogy csalódott voltam. Olimpiai nagykövetnek lenni és megnyerni a rendezést fantasztikus érzés volt. Igazán büszkévé tett volna, ha az olimpián is játszhatok" - mondta az L.A. Galaxy veterán focistája a Sky Sportsnak.

A keretbe Micah Richards, Craig Bellamy és Giggs került be túlkorosként, Beckham reméli, hogy utóbbi győztesként ünnepelhet majd. „Ryan fantasztikus karriert futott a Manchester United és a walesi válogatott játékosaként. Megérdemli, hogy ott legyen a játékokon. Jó lett volna együtt játszani az olimpián a sok közös emlék miatt. Remélem, sikerül aranyérmet nyernie".

A korábbi válogatott csapatkapitánynak a szervezők így is szerepet szánnának a játékokon. Hogy mit, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre Beckhamnek van ötlete, kinek kellene meggyújtani az olimpiai lángot. „A stadionban az olimpiai lángot egy igazi olimpikonnak kellene meggyújtania. Egy olyan olimpikonnak, aki nagyszerű dolgokat vitt véghez és aranyérmeket nyert" - mondta a focista, utalva arra, hogy jó eséllyel nem rá hárul majd a nemes feladat.

Bármi is lesz korábbi manchesteri hetes szerepe Londonban, ő büszkén várja a játékokat. „Már az is nagy büszkeséggel tölt el, hogy szurkolóként ott lehetek. Angol emberként ez hatalmas élmény lesz".

Rovatok