Index Vakbarát Hírportál

Storcz: Főpróbának jó volt

2012. augusztus 7., kedd 18:44

A magyar kajak-kenu válogatott a második versenynapját is akadály nélkül teljesítette. Senki nem állhatott az útjukba és a döntőbe jutottak. Pauman a téli olimpián érezte magát, Kozák Danuta magabiztos a K-1 500 méteres döntőjével kapcsolatban.

A K-4 1000 méteren, a második futamban, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel alkotta négyes a cseh ellenfelekkel nagy harcban, de kicsivel több, mint egy tizeddel előttük ért a célba. Az első futamban a szlovákok hajója ért be elsőként, de Kammererék idejénél rosszabbul hajóztak.

„Hatalmas verseny volt a csehekkel, izzadságszagú volt a vége, de meg tudtuk csinálni, amit elterveztünk. Elkövettem egy hibát, mert 100 méterrel a vége előtt kinéztem oldalra, és még engem is meglepett, hogy egy ilyen futamban az élen megyünk. Lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a döntő végeredménye, annyira kiszámíthatatlan a férfi K-4 1000 méter mezőnye. A célunk továbbra is az, hogy pontszerző helyen végezzünk, de bízunk benne, hogy a döntőben kijön a lépés és szerencsénk is lesz" – mondta Kammerer Zoltán.

„Én ülök leghátul a négyesben, ráadásul oldalszél fújt, úgyhogy az arcomba jött egy csomó víz. Viccesen mondtam is a többieknek, hogy eltévedtünk, véletlenül a téli olimpiára neveztünk be. Nagyon bízom benne, hogy a döntőben jobb körülmények lesznek" – mondta Pauman Dániel, aki nagyon fázott a verseny közben.

Kozák Danutának két pályán is bizonyítania kellett, de nem okozott neki problémát a döntőbe kerülés 500-on.

„Szerencsére amikor én rajtoltam, már nem volt olyan hideg, mint kora reggel, így a körülményekkel sem volt problémám. Az előfutamban és a középfutamban is maradt még bennem. Egyelőre nem tudom megmondani, ki lehet a legnagyobb ellenfelem. Azt láttam, hogy kiesett Wagner-Augustin, ez mindenképpen jó hír. Holnap jöhet a négyes, aztán csütörtökön a K-1 500 méter döntője, magabiztosan várom mindkettőt" – mondta Danuta.

„Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa nagyon szoros futamban lett második a németek mögött, de azt gondolom, hogy ennek nagy jelentősége nincs. Főpróbának jó volt a mai nap, tudják, hogy hol kell picit javítaniuk és akkor sikerülhet a triplázás nekik K-2 500 méteren" – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

Rovatok