Index Vakbarát Hírportál

A vitorlázós Berecz az első tízbe kerülne Londonban

2012. január 23., hétfő 14:24

Eddig egyetlen olimpiai indulási helyet sikerült szerezniük a magyar vitorlázóknak: Berecz Zsombor a Perthben rendezett tavalyi világbajnokságon érdemelte ki a kvótát. Pekingben ő alkotta az egyszemélyes csapatot - a szörfösöket nem számítva -, s nagy az esély rá, hogy Londonban is ez lesz a helyzet.

„Bár egy világbajnokságra sosem lehet azt mondani, hogy sima volt, ezúttal nem akadt semmi extra, s gyakorlatilag már a harmadik nap után kiderült, hogy összejön a kvóta” - nyilatkozott az MTI-nek Berecz Zsombor (Laser), aki a 145 hajót felvonultató mamutmezőnyben a 39. lett, az országonkénti rangsorban pedig a 20. helyen zárt.

Berecz így már tavaly decembertől elkezdhette az olimpiai felkészülést, amihez az anyagi hátteret a Team Proximo biztosítja.

„Itthon kondizni járok a Sportkórházba, s nemsokára indulunk Spanyolországba egy két és félhetes edzőtáborba” - mondta Berecz, jelezve, hogy a felkészülés során az olimpia helyszínére is el akar jutni. Londonban pedig szeretne az első tízbe kerülni:

„Az olimpián 48 vitorlás indul Laserben, ez lesz a legnagyobb mezőny, de szerintem összejöhet a legjobb tíz. Az előolimpián is majdnem sikerült, csak a végét elrontottam, így lettem végül tizenharmadik” - tette hozzá a 25 éves versenyző, hangsúlyozva, hogy jelenleg mindent a vitorlázásnak rendel alá.

A vitorlázók még az ideig világbajnokságon szerezhetnek kvótát, de magyar szempontból erre kevés az esély, a helyek 75 százaléka már tavaly elkelt. A szörfösök már kiharcolták az összes indulási helyet Gádorfalvi Áron és Detre Diána révén.

Rovatok