Index Vakbarát Hírportál

Az NBC már az olimpiát is hamisítja

2012. augusztus 2., csütörtök 17:42

Az amerikai nézők a megnyitó óta háborognak az ottani tévéközvetítés színvonala miatt. Az NBC-t vádolták már hanygsággal, ostobasággal, trehánysággal és pénzsóvársággal, de a hamisítás eddig kimaradt a szórásból. A női tornaverseny összetett csapatszámának döntőjében viszont ez is megtörtént.

A döntőt az NBC az időeltolódás miatt felvételről sugározta, és ha kedden este valaki leült a kétségkívül nagy orosz–amerikai-csatát hozó esemény elé, azt láthatta, hogy az oroszok egyik versenyzője, a talajon világbajnok Xenia Afaneszvaja letudta a gyakorlatát, de a csapattársak nem nagyon örültek neki, pedig első blikkre semmi gond nem volt vele Az oroszok után az amerikaiak következtek és nyertek is - örülhetett a főműsorban a tévé előtt szurkoló 28 millió amerikai.

A gond csak az, hogy élőben ez nem egészen így történt. Afaneszvaja ugyanis rontott a gyakorlatban, egészen pontosan térdre érkezett az egyik elemben, amit látva csapattársai teljesen kiborultak (lásd képünket), hiszen tudták, így nemigen nyerhetnek az amerikaiak ellen, csak ha azok nagyot rontanak.

Az NBC sem a rontást, sem a csapattársak reakcióját nem mutatta meg a nézőknek, sőt, kivágták az adásból az orosz gyakorlata után mutatott állást is, amiből kiderülhetett volna, hogy egy közepes gyakorlattal is nyernek az amerikaiak.

Az utolsó gyakorlat előtt az amerikai tornász melegítéséből kiemelték az egyik elrontott ugrást, hogy ezzel is feszültséget keltsenek a nézőkben, és arra késztessék őket, hogy a közvetítés végéig ott maradjanak a tévé előtt.

Rovatok