Index Vakbarát Hírportál

Bearanyozta a postaládát, lecsukták

2012. augusztus 13., hétfő 09:04

Rob Smith aranyra festett egy postaládát a vitorlázó Ben Ainslie tiszteletére. A helyszínen kapták el, és bevitték rongálásért. A brit postaszolgálat szerint az ilyesmi vandalizmus.

Rob Smith nagy szívfájdalma volt, hogy az aranyérmes vitorlázó, Ben Ainslie lakóhelyén, Lyndhurstben, az eddigi hagyományokkal ellentétben nem aranyoznak be egy postaládát sem. Ainslie ugyan kapott a Royal Mailtől egy aranyszínűre festett postaládát, de nem a lakóhelyén, hanem a szülővárosában, Cornwallban, ami a városban egy kocsmát üzemeltető Smith szerint őrültség, így partizánakcióba fogott.

A férfi vett magának két kanna aranyszínű festéket, és nekiállt aranyszínűre mázolni az Ainslie háza közelében található postaládát a Lymington High Streeten szombat hajnalban. Szorgoskodása viszont felkeltette a környékbeliek figyelmét, akik kihívták rá a rendőrséget. Smith rövid úton a hűvösön találta magát, ahonnan később óvadék ellenében szabadon bocsátották, de később rongálás miatt bíróság elé kell állnia.

A magát óriási sportrajongónak leíró ötvennégy éves Smith nem bánt meg semmit. „Úgy gondolom, óriási hiba, hogy nem nálunk festették aranyszínűre azt a postaládát Ben tiszteletére. Itt él, mindenki ismeri, és mindenki őszintén tiszteli a sikereiért. Mindössze ezt akartam kifejezni ezzel az akcióval” – nyilatkozta.

Nem az övé az egyetlen ilyen eset: a minap George Twigg, a bronzérmes gyeplabdacsapat egyik tagja tiszteletére mázoltak bronzszínűre egy postaládát a lakóhelyén, illetve egy másik vitorlázó, az ezüstérmes Ian Percy is kapott egy ezüst postaládát a rajongóitól. A Royal Mail ugyanakkor nincs eljáulva a hasonló akcióktól. „Az ilyen akciók kimerítik a vandalizmus fogalmát, és mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk” – nyilatkozta az angol posta szóvivője.

Rovatok