Index Vakbarát Hírportál

Kamu olimpiai bajnok járja London utcáit

2012. augusztus 7., kedd 15:15 | aznap frissítve

Olvasónk, Bernát hétfőn, a Wembley stadionnál, a női focielődöntő után találkozott egy pakisztáni zászlóba burkolózó, olimpiai aranyérmet mutogató, rokonszenves fickóval. A férfi azt állította, hogy lövészetben nyerte az aranyát. Sokan fényképezték persze. Csakhogy Pakisztán a barcelonai olimpia óta nem nyert semmilyen érmet, aranyat pedig utoljára 1984-ben, Los Angelesben, férfi gyeplabdában. Egyáltalán, az ország történetének mind a három aranya gyephokis.

Úgy tűnik, emberünk még csak nem is sportlövő, ebben a sportágban ugyanis egy pakisztáni versenyző indult, de ő saccra húsz évvel öregebb.

Amennyire az igazolványképekről kivehető, az álbajnok nem is a pakisztáni küldöttség tagja.

De akkor kicsoda lehet? És mit akar, azon kívül, hogy legbelül a kacagástól rázkódva behekkeli magát többszáz hülye turista fényképei közé? Így akar csajozni? Egyelőre csak erre tudok gondolni, mert az talán egy turistának is gyanús lenne, ha a fickó egyszer csak pénzt kérne a fotózásért friss olimpiai bajnokként. Kölcsön esetleg kérhetne, arra hivatkozva, hogy milyen sok pénzt fog otthon kapni a bajnoki címért, de valószínűnek azért ezt a megfejtést sem nevezném.

Mi megakadtunk a nyomozásban, aki véletlenül felismeri, az írjon a szily kukac mail.index.hu címre, köszönjük. Ja, a fenti fotó jobb oldalán egy garantáltan igazi aranyérem látható.

Rovatok