Index Vakbarát Hírportál

Második mérkőzésén is veszített a magyar vízilabdacsapat

2012. július 31., kedd 12:17

A szerbektől nagy verést kapó címvédő vízilabda-válogatott Montenegróval játszott a második körben. A végső győzelemre is esélyes montenegróiak a végére elfáradtak, de Varga Dénes két utolsó lövéséből nem sikerült az egyenlítés. Nehéz helyzetben a magyar csapat, de még továbbjuthat.

Kiegyenlített első perceket hozott a magyar vízilabda-válogatott második meccse, melyet Montenegróval játszott az olimpián. Kásáséknak olyan helyzetből kellett felkészülniük, amelyre 12 éve nem volt példa, a magyar válogatott olimpián ugyanis akkor szenvedett utoljára vereséget, Jugoszlávia ellen csoportmérkőzésen. A szerb vereség után a montenegróiak ellen szépíthettünk volna.

Az első találatra 3 percet kellett várni, Drasko Brguljan szerezte, amelyre Hosnyánszky Norbert azonnal válaszolt. Montenegro került ismét előnybe, Janovics révén, majd Biros egyenlített ismét. Ivovics, Varga Dániel, Jokics góljai következtek. Utóbbira nem érkezett válasz, viszont Ivovics találatával már kettővel mentek a montenegróiak, Kásás csak egy gólra tudta felhozni a magyarokat, Brguljan, majd megint Varga következett, viszont a kétgólos előnyt nem tudtuk eltüntetni.

Sőt, Zlokovics és Janovics góljaival már hárommal mentek a montenegróiak, Szécsi nem parádézott, a blokk sem működött, távoli lövésekből kaptak a magyarok találatokat. Hárai gólja után kapust cseréltünk, Szécsi helyett Nagy Viktor érkezett, és emberhátrányban azonnal bravúrt mutatott be, egy közeli ütést tolt kapufára.

Kemény Dénes időkérése után egy szép játék után Steinmetz közeli góljával 7-8 lett, de a montenegróiaknak sikerült ismét gólt szerezniük, és megint kettővel mentek.

Emberelőnyben a 3. negyed végén Biros vágott hatalmas gólt. A montenegróiaknak nem sikerült a kapu elé kerülniük, vége lett a negyednek.

A véghajrá

Nagy Viktor hatalmas védésével kezdődött az utolsó negyed. Madaras Norbert távoli lövését ütötte a kapus, majd Varga Dénes az oldalhálót találta el. Emberelőnyeinek csak kis részét váltotta a magyar válogatott gólra. Az ellentámadásból, ötméteresből Janovics góljából ismét kétgólos előnyre tett szert a montenegrói csapat. A magyar támadásból Steinmetz került helyzetbe, ötméteres következett, a játékvezető kikérte a labdát, Jokics kipontozódott, Biros pattintva bevágta, megint egy gól volt a különbség. A montenegrói kapufát egy magyar kapufa követett.

Az utolsó öt perc egy elrontott montenegrói támadással kezdődött. Kiss Gergely felúszás után rossz passzt adott, sőt, emberhátrányba kerültünk, amit Radovics ki is használt, 11-9, ismét két góllal vezetett Montenegro.

A magyar támadásban emberelőnybe kerültünk, azonnal gólra is váltottuk. Hárai értékesítette. Radovics bombáját Nagy szedte ki a sarokból, majd Varga Tamás védekezett szépet, ismét az egyenlítésért úszhatott fel a magyar csapat, de Varga Dénes kapufára lőtt. Ismét jól védekezte le a csapat a montenegrói támadást 1 perc 15-nél, ezúttal Madaras volt jó helyen. Időt kért Kemény Dénes, az egyenlítésért ment a válogatott.

Varga Dénes lőtt kapufát, 37 másodpercnél a montenegrói csapat jöhetett ismét. Az utolsó másodpercben ismét Varga került a kapu elé, de szélről lőtt labdáját Scsepanovics fogta, aki csapata legjobbja volt. Maradt a 10-11, Montenegro győzött.

A magyar vízilabdacsapat a B csoportban 0 ponttal áll. Romániát, Nagy Brittaniát és az Egyesült Államokat kellene verni a jobb pozícióért, de már két győzelmmel is - negyedikként - továbbjutó lehet. Eben az esetben az A csoport első helyezettjét kellene verni az elődöntőhöz.

Rovatok