Index Vakbarát Hírportál

Nincs már magyar teniszező az olimpián

2012. július 31., kedd 14:45 | aznap frissítve

Babos Tímea nem tudott ellenfele lenni a második körben a három hete Wimbledonban elődöntős, és nagyszerű füvespályás szezont záró Angelique Kerbernek, aki 6:1, 6:1-re győzte le a magyar teniszezőt az olimpián.

A 19 éves Babos ugyan több nyerőt, huszonegyet ütött, mint a hetedik kiemelt Kerber, azonban túl sok ki nem kényszerített hibája volt. A németnek viszont 17 nyerője mellé mindössze három rontás társult.

Babos búcsújával nincs már magyar teniszező versenyben az olimpián. Szávayval közösen párosban hétfőn búcsúztak az első fordulóban, míg Szávay szombaton esett ki egyéniben.

„Jól kezdtem a mérkőzést, szerintem jó volt az első néhány gém" – idézi Babost az a közlemény, amelyet a játékos menedzsmentje juttatott el az MTI-hez. „Az ellenfelem olyan jól játszott, hogy sansztalannak éreztem a találkozót. Egyszer sem kaptam ingyen pontot, mindenért meg kellett küzdenem. Próbáltam nyerőket ütni, így a hosszú labdamenetek végén általában én hibáztam. Lehetett volna jobb meccset is játszani. Összességében szép dolognak tartom, hogy a legfiatalabb résztvevőként egyesben mentem egy kört az olimpián. Remélem, hogy négy vagy nyolc év múlva ismét itt lehetek."

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Angelique Kerber (német, 7.)-Babos Tímea 6:1, 6:1

Rovatok