Index Vakbarát Hírportál

Csak a zászlóval ne legyen gond

2012. július 28., szombat 11:10

Botrány, félpályás gól és góleső után már a továbbjutás a tét a női futballtornán.

Szombaton folytatódik a nők futballtornája, amely emlékezetes találattal, gólzáporos meccsekkel és botránnyal indult szerdán.

Az első fordulóban öt góllal szórta meg az erőtlen kameruniakat a brazil válogatott, a folytatásban Új-Zéland ellen biztosíthatják be negyeddöntős részvételüket. A két csapat között az első körben mutatott játékuk alapján tekintélyes a különbség, a legjobb nyolc közé jutásra tehát minden esélyük megvan a dél-amerikaiaknak.

A csoportban ráadásul a másik továbbjutó is megszülethet szombat este, az új-zélandiakat 1-0-ra verő házigazda britek ugyanis a kameruniakkal játszanak. Ha mezőnyfölényüket jobban kihasználják a szigetországiak, mint első meccsükön, akkor nem lehet gond a három pont megszerzése.

Az F csoportban a világbajnok japán csapat is hozta a kötelezőt, Kanadát verték 2-1-re. A svédek sima győzelmet arattak a dél-afrikaiak fölött, a mérkőzés és talán a torna legnagyobb gólját azonban mégis az ellenfél jegyezte, Portia Modise 3-0-s állásnál félpályáról emelt a svédek kapujába.

A folytatásban a két győztes, Japán és Svédország dönthet akár a csoportelsőségről is, a Dél-Afrika–Kanada-meccs tétje pedig az lesz, hogy ki marad versenyben.

A női torna G csoportja szolgáltatta eddig a legtöbb beszédtémát. Itt játszották az első forduló legjobb meccsét, és itt született az olimpia első komoly botránya is. A Franciaország-Egyesült Államok találkozón az olimpiai címvédő amerikaiak két gólos hátrányból fordítva nyertek 4-2-re, látványos gólokban nem volt hiány. A Kolumbia-Észak-Korea mérkőzés zászlóbotrány miatt egy órás csúszással indult, de a koreaiak így is nyerni tudtak 2-0-ra. A franciáknak az ázsiaiakat kell verniük, hogy versenyben maradhassanak, az Egyesült Államok csapatának ennél könnyebb dolga lesz, Kolumbiával találkoznak a második körben.

Rovatok