Index Vakbarát Hírportál

Egyértelmű volt, hogy 35 millió az arany

2012. augusztus 21., kedd 11:59 | aznap frissítve

A szeptember 18-i kitüntetési ünnepség időpontjáig átutalná a MOB az olimpiai jutalmakat. A főtitkár társadalmi egyetértést érzékel a díjszabás mértékében, Molnár Zoltán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában jelezte: 11 sportágat vonnának még be a társasági adókedvezmények rendszerébe

.„Reméljük, a kormány rábólint a jutalmak összegére. Azt szeretnénk, hogy a szeptember 18-án, a parlamentbe tervezett kitüntetés-átadási ünnepség napján a számlákon legyenek az olimpiai jutalmak. Így lenne elegáns” - mondta a MOB főtitkára.

„A győztesek, helyezettek díjazási javaslataikor nem néztük meg más országok gyakorlatát. Arra figyeltünk, hogyan éli meg a magyar társadalom ezt a sportsikert. A kiemelkedő összteljesítménnyel arányos jutalmazást szeretnénk: ahogy érzékelem, ezt a kiemelt juttatást és a különbségtételeket is támogatja, elismeri a közvélemény, a sportolók és a szakemberek is” - tette hozzá Molnár.

„A költségvetésben elkülönített keret figyelembevételén kívül is kaptunk kormányzati biztatást, hogy a legjobb javaslatot készítsük el. Az aranyérem 35 milliós szintje egyértelmű volt a MOB vezetésében. Jó döntés volt a pénzösszegek olimpia utáni bejelentése is, felszabadult hangulatot hozott. A számok javarészét már London előtt felvázoltuk magunknak” - jelezte a sportvezető.

„A MOB Londonban bemutatta középtávú sportstratégiáját, amivel nem akartuk megvárni az olimpia végeredményét. Eszerint tizenegy sportágat szeretnénk múltjuk és jelenük miatt kiemelt támogatásban részesíteni, a mostani öt látványsportág adókedvezményeihez hasonló módon, bevonva azokat is a tao-körbe. Emellett a legfontosabb feladatunk az iskolai testnevelés ügye, presztízsének fellendítése lesz” - jelentette ki.

Janics Natasa kapcsán más országok átigazolási ajánlatairól azt mondta: „A sportolók döntenek, mi az elismerésekkel tudjuk befolyásolni a választásaikat. Reméljük, hogy Janics Natasa marad. Figyelnünk kell a fiatal sportolóink elcsábítására is, egyéni támogatási modellekkel próbálunk reagálni az igényeikre. Szeretet, odafigyelés, jó körülmények kellenek a család egyben tartására”.

A MOB-vezető szerint a londoni jó szereplés magyarázata: „A sportolóink, győzteseink fiatalok, felszabadultan, gátlás nélkül versenyeztek. Teher nélkül, vagányan álltak oda, edzőik pedig pszichológusként is kiválóan teljesítettek. Szerencsénk volt az európai környezettel is, nem küszködtünk átállási nehézségekkel, mindenki időben érkezett a versenyre. Ezek együtt lehetnek a parádés londoni magyar teljesítmény titkai.”

Rovatok