Index Vakbarát Hírportál

Az olimpia szervezői felkészültek a hackerekre

2012. július 24., kedd 16:29

Felkészültek az esetleges hackertámadásokra pénteken kezdődő londoni olimpia szervezői.

Az olimpiai játékok digitális pontozó- és időmérő rendszerei potenciális támadási felületet nyújthatnak a támadásokhoz, de a szervezők megtették a szükséges óvintézkedéseket.

„A pontokat és időeredményeket rögzítő digitális rendszerek célpontként szolgálhatnak azoknak, akik politikai üzeneteket akarnak megjeleníteni, vagy szervezett bűnözőcsoportoknak, amelyek haszonra akarnak szert tenni" - mondta egy, a neve elhallgatását kérő szakember, a brit kormány korábbi számítógépes biztonsági főnöke. „Képzeljék el azt a pillanatot, amikor a 100 méteres síkfutás döntőjében célfotó döntene, de hirtelen eltűnik a fotó, és senki nem tudja az időeredményt".

A 2008-as pekingi játékok alatt mintegy 12 millió potenciális támadást védtek ki naponta, de az elmúlt négy évben a hackerakciók száma és komolysága sokat fejlődött. Az olimpia pedig kiemelt jelentőségű, hiszen világszerte követik a nézők, akikhez sikeres támadások esetén eljuthatnak a különböző üzenetek. Ezért mintegy kétszázezer órányi teszttel alakították ki az olimpiai játékok digitális biztonsági rendszerét, hogy az a lehető legtökéletesebben védje a londoni játékokat.

Rovatok