Index Vakbarát Hírportál

Londonban elfogy majd a készpénz?

2012. július 20., péntek 12:09

Londonban egyre hosszabbak a sorok az ATM-automatáknál, és a turisták közül többen összezavarodtak, milyen pénznemben is tudnak fizetni. A brit pénzügyi hatóság azt javasolja, hogy hozzanak magukkal angol fontot, ugyanis csak bizonyos hitelkártyákat fogadnak el, írta a dailyrecord.com.

Alex Singer, 27 éves londoni taxis elmondta, elege van abból, hogy mindig megkérdezik tőle, euróban vagy dollárban tudnak-e neki fizetni. Nagy-Britannia a fontot használja fizetőeszközként, nem a dollárt vagy az eurót.

Az már bebizonyosodott, hogy nincsen elég készpénz. II. Erzsébet királynő uralkodásának 60. évfordulója alkalmából rendezett négynapos ünnepségen több automata is kiürült. Voltak bárok, éttermek, amelyek a vezetői engedély és más személyes azonosítók hátrahagyásával engedélyezték vendégeiknek a másnapi fizetést.

Az Egyesült Királyságban már végeztek számításokat, hogy mennyi készpénzre lesz szükség az olimpiai játékok miatt megnövekedett turistaforgalom miatt és melyik címlet lenne a leghasznosabb. Kevesebb lett az ATM-automaták száma, azonban London továbbra is a világ egyik legdrágább városa. A Leicester Square-i Odeon moziban egy jegy körülbelül 5000 forintba kerül. A britek szerint káosz várható.

Rovatok