Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Anett éremért indul Londonba

2012. június 1., péntek 09:22 | aznap frissítve

Mészáros Anett londoni olimpiai felkészülését nehezítette, hogy októberben keresztszalag-szakadása volt. A második olimpiájára készülő cselgáncsozó már tudja, mire számíthat. A kvalifikáltak listája eldőlt, így lehetséges ellenfeleit méregeti.

„Aranyérem vagy pontszerző hely, lényeg, hogy úgy jöjjek haza, hogy mindent megtettem, mindent beleadtam. Vagy egy olimpiai bajnoki címmel elégszik meg az ember, vagy egy bronzéremmel. Egy elvesztett döntővel sosem tudnék kibékülni” – mondta a versenyző a K&H bajnoki vélemények sorozatában.

Mészáros szerint éremesélyes magyar cselgáncsválogatott indul az olimpiára: tőlük egy aranyat és két pontszerző helyet vár.

„Összességében szerintem 6 aranyérmet biztos szereznek majd a magyarok, de számos egyéb szép eredmény is születhet az olimpián. A kajak-kenus lányokat, a vízilabdás fiúkat, és az úszókat tartom az olimpiai nagy esélyesének” – mondta Mészáros.

„Tudom, hogy másoknak furcsa lehet, hogy ezt a sportágat választottam, de itt lett sikerem, és megszerettem. Szeretek fiúkkal edzeni, keményebben veszik a munkát, mint a lányok. Nekem már fel sem tűnik, hogy 20-30 ellenkező nemű vesz körül az edzéseken, olyan, mintha együtt nőttünk volna fel. A csapat és az edzőm nagyon sokat segít a felkészülésben, az orvosoknak pedig a felépülésemben volt nagy szerepük."

A cselgáncsozónő 24 évesen fiatalnak számít, így London után folytatja a versenyzést, 2016-ban Rióban is esélyesnek látja szereplését, de az utóbbi kétéves olimpiai felkészülésben elfáradt: „London után mindenképpen szeretnék egy kicsit pihenni.”

A londoni olimpia előtt a magyar csapat Moszkvában és Tallinban lép a tatamira, a versenyek után mindkét helyszínen edzőtáborban is készülnek.

Rovatok