Index Vakbarát Hírportál

Romney beszólt az olimpia szervezőinek

2012. július 26., csütörtök 09:33

Mitt Romney, az amerikai republikánusok elnökjelölti posztjának várományosa bírálta a londoni játékok megszervezését, a biztonság és a munkafeltételek zavarba ejtő történeteit emlegetve. Az NBC News amerikai televíziónak Londonban adott nyilatkozatában nem túl diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy "nem tudni, hogy fog ez menni".

"Egyes dolgok meglehetősen zavarba ejtőek, a történetek a biztonsági magáncégekről, amelyeknek nincs elég emberük, a határőrök és a vámosok állítólagos sztrájkja - mindezek nyilvánvalóan olyan dolgok, amelyek nem túl bátorítóak" - jegyezte meg a multimilliomos egykori üzletember, aki szerdán érkezett Londonba.

Romney csütörtökön több brit vezető politikussal, köztük David Cameron kormányfővel, a külügy- és a gazdasági miniszterrel, Tony Blair volt miniszterelnökkel és Ed Miliband ellenzéki vezetővel találkozik, pénteken pedig részt vesz a játékok megnyitóján. A brit sajtó értékelése szerint Romney célja az, hogy megalapozza a külpolitika terén még elmosódó arculatát. Az egyhetes külföldi turné következő állomásai Izrael és Lengyelország lesz. 

Rovatok