Index Vakbarát Hírportál

Berki és Pars céltudatos, Gyurta titokzatos

2013. január 1., kedd 11:38

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján a londoni olimpia bajnokai mondták el, mit várnak 2013-tól.

A tornász Berki Krisztián új gyakorlattal készül, azt még nem tudja, be fogja-e mutatni az Európa-bajnokságon vagy csak az októberi világbajnokságon próbálja ki élesben.

Tartani akarom az anyagerősségemmel azt az előnyt, amely az olimpiai győzelmet meghozta a számomra” - jelentette ki, hogyan szeretne a világ előtt maradni.

A kalapácsvető Pars Krisztián Moszkvában megcélozza azt az aranyat, amit magyar még nem nyert meg soha, hiszen a hazai atlétikának nincs vb-aranyérmese.

A kardvívó Szilágyi Áron természetesen a jövő augusztusi budapesti világbajnokágon szeretne ismét klasszisként vívni, de megemlítette, akkor lenne igazán boldog, ha a csapatot is magával ragadná. A 2016-os olimpiáról a kardcsapat hiányozni fog, mert nem rendeznek versenyt csak 2020-ban.

Risztov Éva helytállást vár magától a barcelonai világbajnokságon, és nemcsak a hosszútávúszásban, hanem a medencében is. Tíz éve a városban ezüstérmeket nyert, nyilván megfordult a fejében, hogy előreléphet. Risztov úgy olimpiai bajnok, hogy sem világbajoki, sem Európa-bajnoki első helye nincs, így a jövőben fokozatosan begyűjtheti ezeket az érmeket.

A mellúszó Gyurta Dániel titokzatosan annyit mondott, ha egy álma valóra válik, szinte azonnal másról álmodik. Tíz éve, épp Barcelonában mutatkozott be, 13 évesen a világbajnokságon, rá is különleges verseny vár tehát július végén.

A MOB honlapjáról egyébként az is kiderült, hogy tegezhetné edzőjét, mert úgy szólt az egyezségük, ha olimpiai bajnok lesz, akkor véget vethetnek a magázódásnak, de Gyurta továbbra is bácsizza Széles Sándort.

Rovatok