Index Vakbarát Hírportál

Bajnokság ilyen triplával még nem dőlt el

2013. március 4., hétfő 12:57

Az amerikai New Rochelle középiskolás kosarasa valószínűleg karrierje legemlékezetesebb hármasát dobta a Mt. Vernon elleni alsóbbligás bajnoki döntő utolsó másodpercében.

A meccs vége előtt 2,9 másodperccel a Mt. Vernon vezetett 60-58-ra, úgy tűnt, megszakad a New Rochelle győzelmi sorozata. A New Rochelle-ből Khalil Edney dobta előre a labdát, hátha lesz ideje egyik csapattársának egy próbálkozásra. A labdára azonban lecsapott az ellenfél egyik kosarasa, társához passzolt, aki azt hitte, az idő lepereg, így céltalanul eldobta a labdát.

Edney viszont résen volt, elkapta, és 0,1 másodperccel a dudaszó előtt tizenhét méterről eleresztett egy próbálkozást, ami be is hullott. A csarnok felrobbant, de ünnepeltek a Mt. Vernon kosarasai is, biztosak voltak benne, hogy lejárt az idő, mielőtt Edney dobott.

A játékvezetők rövid ideig tanácskoztak, majd úgy döntöttek, érvényes a hármas, így a New York melletti New Rochelle bajnoki címet nyert a hihetetlen triplával.

A hős Edney játéka kérdéses volt, egy héttel a vasárnapi döntő előtt ugyanis bokasérülést szedett össze, azonban ragaszkodott ahhoz, hogy pályára léphessen. A New Rochelle akkor nyert utoljára a Mt. Vernon ellen döntőt, amikor még a csapat tagja volt a Baltimore Ravens Super Bowl-győztes amerikaifutballistája, Ray Rice.

Rovatok