Index Vakbarát Hírportál

Álütésekkel alázott a döntőben a fallabdás

2013. március 7., csütörtök 20:45

A squash pályája, az egyszerűség kedvéért kalickája már eleve számtalan lehetőséget kínál, hogy a négy falat felhasználva az őrületbe kergessék egymást az ellenfelek. A nem várt helyre pattanó labdát képtelenség befutni. A brit James Willstropnak ez sem elég, a lihegős, ugrálós, sprintelős, kiszorítós játék közben még arra is marad ideje, hogy zsonglőrmutatvánnyal alázza ellenfelét.

Willstrop a hétvégén a North American Open döntőjében a világranglista vezetőjével, az egyiptomi Rami Asúrral meccselt. Bár négy játszmában kikapott tőle, a legszebb mozdulat az övé volt. Az utolsó játszmában Asúrnak 10-6-nál meccslabdája volt. Wilstrop azonban egy nagyszerű mozdulattal hárította az elsőt.

Egy lassú labdát ért utol a szemközti falnál, Asúr arra számított, hogy Willstrop visszapöcköli a sarokba, de az angol csak várt, ütőjével tett egy kör a levegőben lévő labda körül, ellenfele megzavarodott, de ő még mindig nem ütötte el a labdát. Még egyet körzött, és a teljesen elbizanytalanodó Asúr mozdulni sem tudott, mikor megküldte a jobb sarokba.

Rovatok