nonono

Index Vakbarát Hírportál

Nyest állított vigyázba 22 futballistát

2013. március 11., hétfő 12:39

A nyesteknek már semmi sem szent, nem elég, hogy megsemmisítik a tetőtéri szigeteleséket vagy szétrágják az autók kábeleit, már futballmeccset is szétbarmolnak. A svájci Thun–Zürich-meccsen pedig még egy játékost is megharapott egyikük.

A nyestek nem igazán vágynak rivaldafényre, ha csak lehet, kerülik az embereket, általában éjszaka mozognak, feltehetőleg a thuni stadion gyepére is véletlenül tévedt egy kisragadozó.

Természetesen nem találta a helyét, rémülten szlalomozott a csodálkozó futballisták között, akik végül kergetni kezdték. Úgy tűnt, menekülőutat talált, és folytatódhat a meccs, de zavarában visszatért, és újrakezdődött a fogócska. A kimerült nyestet végül a zürichi Loris Benito szerelte és vitte le a pályáról, miközben egy harapást is begyűjtött.

A nyestet azonban még ekkor sem tudták elzárni, aki élt az alkalommal, és még egy kört tett a pályán, mígnem a kesztyűje miatt sérthetetlen kapus lett az állatbefogó.

Benito vérző ujját lekezelték a pálya szélén. Utólag meggondolatlannak nevezte az akcióját, mert akár betegséget is összeszedhetett volna, de azt mondta, érdemes volna lecserélni a Zürich kabalaállatát, az oroszlánt, ha már a nyestes meccsen 4-0-ra győztek.

Rovatok