Index Vakbarát Hírportál

Gyulay: a Hungaroring rendezvényközpont is legyen

2013. április 18., csütörtök 11:55

A Hungaroring évi 210-220 napos hasznosítását jónak véli Gyulay Zsolt, a létesítményt üzemeltető zrt. elnök-vezérigazgatója.

"Arra törekszünk, hogy a Hungaroring ne csak egy Forma-1-es pálya legyen, hanem olyan rendezvényközpont, amelyben cégek, magánemberek megtalálják a számításukat, s a cégek odavonzzák a partnereiket, például csapatépítő tréningekre" - fogalmazott a Hungaroring Sport Zrt. vezetője az M1 Ma Reggel című műsorában csütörtökön.

Gyulay utalt rá, hogy elindult a szezon, s nemsokára - május 3. és 5. között - következik az első jelentős esemény, a túraautó-világbajnokság hazai futama.

"Már harmadik alkalommal rendezünk WTCC-futamot, ez a verseny hihetetlenül népszerű, Michelisz Norbert személyében magyar pilóta szerepel a sorozatban, aki ráadásul tavaly futamgyőzelmet aratott itt" - fogalmazott Gyulay, hozzátéve, hogy a mogyoródi verseny az elmúlt évben és tavalyelőtt is az év futama volt a WTCC-ben.

Mint mondta, ehhez egyrészről jó sportszakemberekre volt szükség, másrészről pedig közönségre.

"Azzal, hogy 40-50 ezer ember jött ki a pályára, és magyar versenyzőnek szurkolhatott, aki ráadásul sikeresen szerepelt, garantált volt a jó hangulat" - mondta, megemlítve még, hogy a WTCC-vel gyakorlatilag egy új világbajnoki sorozatot honosítottak meg és tettek népszerűvé Magyarországon.

Gyulay emlékeztetett rá, hogy a 130 hektáron elterülő Hungaroring az ország legnagyobb sportingatlana, egyben a legnagyobb sportrendezvény-szervező cége, amely immár futófesztivált is rendez majd.

Az elnök-vezérigazgató megismételte, hogy jól haladnak a tárgyalások 2016-ot követő időszakra vonatkozó Forma-1-es szerződéshosszabbításról, s jelezte, "majdnem biztos", hogy az idei futam napján, július 28-án sor kerül aláírásra.

Rovatok