Index Vakbarát Hírportál

Ronnie O'Sullivan: Ilyen lehet a Big Brother

2013. április 20., szombat 09:23

Szombaton kezdődik a sznúkervilágbajnokság, a legfontosabb téma a címvédő Ronnie O'Sullivan visszatérése. Nem ő a sheffieldi torna esélyese.

A négyszeres világbajnok, a 37 éves Ronnie O'Sullivan, akit sokan a sportág valaha volt legtehetségesebbjének tartanak, indul a világbajnokságon, megpróbálja megvédeni a címét. A Rakéta tavaly május óta nem játszott komoly tornán, novemberben közölte, kihagyja a szezon hátralévő részét, mert kiégett, motiválatlan, depressziós.

O'Sullivan körül óriási a felhajtás, úgy érzi, mintha egy televíziós valóságshow-ban szerepelne. „A Big Brotherben lehet ilyen. Gőzöm sincs, mi lesz a visszatérésből, álomszerűen is elsülhet, nagy bukás is lehet belőle. Az énem egyik része állandóan győzni akar, de inkább jó bulinak látom a visszatérést."

Mindenki újabb vb-címet vár tőle, a közvélemény minden más eredményt bukásnak tartana, O'Sullivan nem. „Negyven felett akarok majd még egy vb-t nyerni, ezt most kezdem megalapozni, évekre előre gondolkozom. Visszavonultam, hogy egy kicsit magamba nézzek, új motivációt kellett találnom. Meg is lett: a sznúkert mindennél jobban szeretem, ha versenyzem, értékes emberekkel találkozom, sokat utazom, ez hiányzott."

Jó formában van. „Edzéseken jól megy. Ha az első meccsemet jó játékkal megnyerem, bárkit legyőzhetek. A világbajnokság egyszeri esemény, a papírforma bármikor felborulhat."

Nagy nevek estek ki

A 76. világbajnokság április 20-tól május 6-ig tart. Az összdíjazás 1 111 000 font, ebből negyedmillió a győztesé, a legnagyobb brék különdíja 10 ezer font. A főtáblán harmincketten vannak, a selejtezőkben olyan egykor volt nagy nevek estek ki, mint például James Wattana, a hétszeres világbajnok Steve Davis, Tony Drago, Ryan Day, Jimmy White, Joe Perry vagy 1997 világbajnoka, Ken Doherty.

Rovatok