Index Vakbarát Hírportál

Karate-Eb: öt bronz lehet szombaton

2013. május 9., csütörtök 22:39

A magyar karatésok közül a budapesti Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapjának egyéni selejtezőiben öten harcolták ki a jogot arra, hogy a harmadik helyért mérkőzhessenek szombaton.

A káposztásmegyeri Jégcsarnokban telt ház előtt Bartha Nikola (plusz 68 kg), S. Kovács Ádám (67) és Tóth Beatrix (55) egyformán egyenes ágon verekedte be magát a legjobb négybe. Az elődöntőt aztán mindhárman elvesztették, a bronzérem viszont még az övék lehet, ha megnyerik szombati helyosztójukat.
A bronzmeccs lehetőségét kivívta még Virág András és Metzger Sandra is, ők ketten az esti vigaszági csatározásokban csatlakoztak a "hármakhoz". Virág (75) két győzelmet aratott, míg Metzgernek (68) egy siker is elég volt ahhoz, hogy szombaton újra tatamira léphessen.
Pénteken - délelőtt 10 órától - újabb selejtezők következnek az Eb-n: mind a női, mind a férfi csapatok formagyakorlatban és küzdelemben mutatják meg, mit tudnak. A magyarok - a női formagyakorlatokat kivéve - valamennyi kategóriában szerencsét próbálnak.

Rovatok