Index Vakbarát Hírportál

Viccből négerezte le Tiger Woodsot

2013. május 23., csütörtök 16:31

A European Tour gálavacsoráján rasszista megjegyzést tett a világelső Tiger Woodsra a ranglista 14. helyén álló Sergio Garcia. A spanyol később azt nyilatkozta, sajnálja.

A gálán azt kérdezték tőle, mit szolgálna fel Woodsnak vacsorára a közelgő US Openen, ha rendezni szeretné kettejük konfliktusát (a két golfozó még a hónap elején, egy amerikai versenyen különbözött össze, a spanyol sportszerűtlenséggel vádolta Woodsot). Garcia mikrofonnal a kezében rögtön rávágta, hogy rántott csirkét. A rántott csirke leginkább a déli államokban használt rasszista kifejezés a feketékre.

A spanyol csütörtökön már bocsánatot kért, azt mondta, nagyon sajnálja, és nem akart senkit megbántani. Viccesen akart reagálni egy vicces kérdésre, de nagyon hülyén jött ki a válasza abban a helyzetben.

„Nem volt meg a telefonszáma, úgyhogy megpróbáltam felhívni az ügynökét, aki nem vette fel. Hagytam egy üzenetet, hogy minél hamarabb beszélnünk kellene, mert helytelen dolgokat mondtam" - idézi Garciát a BBC.

Woods twitterén azt írta, hogy bántó és elítélendő volt, amit Garcia mondott. Azt is remélte, hogy riválisa komolyan gondolta a bocsánatkérést.

Garcia nem számít arra, hogy büntetést kap, és valószínűleg indul a hétvégi wentworthi versenyen is. „Elgondolkodtam rajta, de azt hiszem, jobb, ha ott vagyok. Mindent bele akarok adni, hogy az emberek élvezzék a játékomat" - indokolt.

A spanyol korábban azt is beismerte, nem kedveli Woodsot, azzal indokolt, hogy az ember nem szerethet mindenkit. „Nincs szüksége rám barátként, ahogy nekem sem rá. Jobb lenne, ha továbblépnénk, és csinálnánk mindketten azt, amihez értünk".

Rovatok